Jump to content

Spitfire Mk. Vb Italeri 1/72

Kameleon145
 Share

Recommended Posts

Witam.

Kolejny mój Spit. Tym razem Mk. Vb.

Model posiada kilka niedociągnięć, ale mam nadzieje, że za to nie zostane zjedzony.

Malowanie jest takie, gdyż nie posiadałem innych kolorów.

Model malowany spray'em.

Komentarze mile widziane.

Życzę miłego oglądania.

6f9f1ed1915cc968med.jpg

5e016305b005f4aamed.jpg

e575884ab6690fbdmed.jpg

4453bb46dae42d8emed.jpg

679e9e418b0bea56med.jpg

cf2a613b97266b58med.jpg

A tu zdjęcie z moim pierwszym Spitkiem Mk. IX

c7f0efc93bba1b1cmed.jpg

Pozdrawiam.

Ciagnie do aero...hehe

Sam zaczynalem od spraya ale to nigdy nie dawalo dobrego efektu...Potem przeczytalem felieton "Historia pewnego Junkersa" autorstwa p. Andrzeja Ziobro w jednym z nr Skrzydlatej Polski i to mi otworzylo ocka na zupelnie inna rzecz...

Postaraj sie zrobic jeden model chocby przez przez rok,ale za to mozliwie jak najbardziej autentyczny,dokladny...

A spraye odstaw...Zamiast tego skombinuj sobie agregacik od lodowki (uzywany ok 40 zlociszy) i wykorzystana gasnice ok 2 litry i masz sprezarke...Zamiast kupowac 2 tony modeli daj 100 zeta za aero Mar i wio...))

Jak na poczatek nie jest zle,nie od razu Rzym zbudowano...)) Choc pierwszy Spit bardziej mi przypadl do gustu...hehe Mogli Angole na Seaspitaf trzasnac takie malowanie...))

A pro po...Napisz do mnie na priv,mam akurat jeden aerek zbedny i ani razu nie uzyty...Jak pokryjesz koszt wysylki to Ci go dam w prezencie - trzeba wspierac chcacych i utalentowanych...))

Fatk,ten Spit Italerka zrobila na odczepne...Ale trzeba przyznac ze z gamy spitow jakie maja piateczka w jakis dziwaczny sposob najbardziej przypomina oryginal...