dicappo Napisano 14 Lipca 2010 Share Napisano 14 Lipca 2010 Jak zbudować diorame?Widziałam gdzieś taki filmik może ktoś ma link.To proszę na PW.W tym temacie podawajcie porady dotyczące dioram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 14 Lipca 2010 Share Napisano 14 Lipca 2010 To nie taka prosta sprawa, co chcesz zbudować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dicappo Napisano 14 Lipca 2010 Autor Share Napisano 14 Lipca 2010 Będę kupować vzołg i pad niego będę chciała dioramę.Czy podstawą może być stary panel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 14 Lipca 2010 Share Napisano 14 Lipca 2010 Może być wszystko , zależy to od ciebie i twojej wygody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dicappo Napisano 14 Lipca 2010 Autor Share Napisano 14 Lipca 2010 Jak zrobić błoto bo czytałam o piasku dla szynszyli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ludlego.mil Napisano 14 Lipca 2010 Share Napisano 14 Lipca 2010 ten piasek dla szynszyli i klej wikol wymieszaj w jakimś pojemniku wyłóż na dioramę jak zaschnie to pomaluj brązowa farbą. PS. ale nie radze ci tego sposoby ponieważ wychodiz nie powiem co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dicappo Napisano 14 Lipca 2010 Autor Share Napisano 14 Lipca 2010 To już wiadomo co.Podzielcie sie poradami z początkującą.Czy zwykły piasek można przyklejać do dioramy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ludlego.mil Napisano 14 Lipca 2010 Share Napisano 14 Lipca 2010 zwykły piasek??? nie wiem na co ale jeśli chcesz zrobić piasek/drogę polna to coś takiego: http://makieciarz.pl/product_info.php?cPath=27_82_214_220&products_id=8065 jak znajdę drugi produkt to ci podam linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 14 Lipca 2010 Share Napisano 14 Lipca 2010 Słyszałem że na posypkę najlepszy jest piasek dla szynszyli nie wiem nigdy nie stosowałem, ja używam wysuszonej i rozdrobnionej gliny. Na roślinki używam podeschniętego mchu (większe) i takich glonów które obrastają akwarium (mniejsze) Ze zwykłego piasku to można najwyżej jakieś kamyczki zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 14 Lipca 2010 Share Napisano 14 Lipca 2010 zwykły piasek??? nie wiem na co ale jeśli chcesz zrobić piasek/drogę polna to coś takiego: http://makieciarz.pl/product_info.php?cPath=27_82_214_220&products_id=8065 jak znajdę drugi produkt to ci podam linka To co proponujesz to wyrób dla skali kolejowej H0 i niekoniecznie będzie pasował to tego co ma zamiar zrobić dicappo. Jej raczej chodziło o techniki zrobienia czegoś takiego samej od podstaw z łatwo dostępnych i tanich środków. Edit: dicappo pamiętaj o efekcie skali. Zawsze możesz zrobić małą próbkę gdzieś na boku i ocenić czy wyszła droga błotnista czy kamienista Przy grubszym piasku obstawiam to drugie Sam nie robiłem jeszcze nigdy błotka więc nie napiszę żadnej recepty by nie wprowadzać Cię w błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 14 Lipca 2010 Share Napisano 14 Lipca 2010 z piaskiem kąpielowym dla szynszyli jest ten kłopot, że ma za zadanie wiązać ekskrementy = przy posypaniu cienką warstwą podłoża pokrytego wikolem otrzymamy po wyschnięciu skawalone "łatki" zamiast jednorodnej struktury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 14 Lipca 2010 Share Napisano 14 Lipca 2010 Wg mnie też należy próbować. Ja tam do wykonywania i terenu, biorę wszystko co sypkie i drobne co mi wpadnie w ręce. Mieszam, proporcje to czysty przypadek, tego się więcej sypnie, tego mniej dodaję Wikol, a później maluję jak mi się podoba. Co do roślinności, radzę kupić paczuszkę trawki elektrostatycznej, a do krzaczorów to jakiś mech lub skręcić z drucika same gałązki (lub wykorzystać korzonki roślinek) i obkleić porozrywaną gąbką, najlepiej paroma rodzajami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wol1 Napisano 15 Lipca 2010 Share Napisano 15 Lipca 2010 Siema znalazłem taki link może ci się przydać. http://www.model-klub.pl/articles.php?article_id=3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dicappo Napisano 15 Lipca 2010 Autor Share Napisano 15 Lipca 2010 Czytałam to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 15 Lipca 2010 Share Napisano 15 Lipca 2010 http://www.youtube.com/profile?gl=PL&hl=pl&user=sleepylafiel Bardzo dobry link, poszukaj sobie filmików z pojazdami, tam niektórzy modelarze wykonują dioramki, wszystko ładnie pokazane, jedyny minus, to to, że nie jest po polsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi