Rafalik Napisano 21 Lipca 2010 Share Napisano 21 Lipca 2010 Witam wszystkich! Nadszedł czas na sklejenie swojego pierwszego modelu pasażerskiego. Jak wyjdzie - nie wiem, bo to nieco inna liga w porównaniu do myśliwców w skali 1:48, która jest moją ulubioną (no o Iskrze* to już nie wspomnę ). Wrzucam zdjęcie oryginału: http://www.airliners.net/photo/Sobelair/Boeing-737-86Q/0321347/L/ Oto kilka fotek z placu boju (model został rozpoczęty już chwilę wcześniej, ale z powodu braku czasu i pracy przy Iskrze został wrzucony do pudełka. Wczoraj odkopałem go na nowo): Etykieta Na sucho Porównanie z A319, który będzie następny na warsztacie Sklejone skrzydła i połówki kadłuba Czas na silniki - pomalowana środkowa część Sklejone w całość Sklejone skrzydła z kadłubem + szybka Pomalowane oponki Na dzień dzisiejszy silniki są przyklejone już do skrzydeł. Psiknąłem raz kadłub białą Pactrą, ale wyszła największa kaszana z wszystkich kaszan, więc muszę wybrać się do sklepu po białą od innego producenta. Wraz z postępem prac, będę aktualizował wątek. Niestety zbliża mi się od tego weekendu zasłużony urlop, więc aktualizacja może nastąpić dopiero początkiem sierpnia. ------------------------------------------------------------ * Oto "moja" Iskra - skala 1:14 Pozdr, R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzechuG Napisano 21 Lipca 2010 Share Napisano 21 Lipca 2010 Witam. Siadam i oglądam tą relację ponieważ też go strugam. Zostało mi już tylko podwozie ale malowanie SOBELAIR ładnie się prezentuje. Szkoda że winglet'ów nie poprawiłeś. W B738 są one węższe. Pozdrawiam PS. to też mój pierwszy pasażer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafalik Napisano 21 Lipca 2010 Autor Share Napisano 21 Lipca 2010 Wiem o tych wingletach, tzn dowiedziałem się po fakcie. Ale nic straconego, bo zawsze można to poprawić - znajdę tylko tą fotkę przedstawiającą linie cięcia i modyfikacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 21 Lipca 2010 Share Napisano 21 Lipca 2010 Całkiem przyjemny model, chociaż malowanie Air Berlin chyba nieco ciekawsze. No ale to kwestia gustu Przydałoby się trochę poprawić kółka, bo biel felg nachodzi na opony. Dobrze by było również gdybyś zapuścił silniki washem. Życzę powodzenia w dalszych pracach ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafalik Napisano 21 Lipca 2010 Autor Share Napisano 21 Lipca 2010 Tak, tak, spokojnie - na razie pomalowałem koła tylko czarnym, więc do finalnego wyglądu jeszcze brakuje. Co do malowania, to stare malowanie Air Berlin mi się nie podoba ;) Gdyby to było nowe, to malina - jednak jest to mój pierwszy pasażer, więc nie uśmiecha mi się kupowanie kalek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi