Tomek Mroczkowski Napisano 29 Sierpnia 2010 Share Napisano 29 Sierpnia 2010 130 może? Ja co do koloru to bym dał trochę bardziej oliwkowy, no ale już pomalowany więc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 31 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2010 Jednak zdecydowałem, że dam nieco inny numer 129. Cały czołg nie jest wierną kopią więc i numer może się nieco różnić. Po konsultacjach z jo przykleiłem też gwiazdy. Kolejnym krokiem było lekkie zużycie czołgu, użyte zostały: metalizer oraz brązowy i czarny pigment T prezentuje się teraz tak : Całość jest dość błyszcząca po zastosowaniu SIDOLUXU Dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 1 Września 2010 Share Napisano 1 Września 2010 W tym układzie jezdnym koło napinające ,też powinno być z t-34 .Niestety zauważyłem to dopiero teraz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 1 Września 2010 Autor Share Napisano 1 Września 2010 W tym układzie jezdnym koło napinające ,też powinno być z t-34 Być może choć nie koniecznie. Koła napinające pochodzące od T-34 stosowano we wczesnych egzemplarzach. Może mi się tylko wydaje ale uważam, że seryjne T-44 (również ten 129) posiadały koła napinające nieco innej konstrukcji. Uważam więc, że ani koła od 34 ani 55 nie są w pełni poprawne. (To samo koła napędowe) Zastosowałem jednak koła od 55 bo te od 34 zostawiłem do T-34T Myślę też, że mieszane koła mogą być dowodem, że pojazd ten jest serią przejściową Raz jeszcze dzięki za zainteresowanie PS: Mój czołg to tylko skromny SKŁADAK ale liczę na to, że kiedyś ktoś z dobrych modelarzy podejmie się budowy T-44 na poważnie (Może ty jo ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 21 Września 2010 Autor Share Napisano 21 Września 2010 Witam Po dłuższej przerwie czas wrócić do tematu. Wiem już, że planowany termin zakończenia prac został przekroczony ale... Czołg w zasadzie jest skończony (do zamontowania zostały wytwornice dymu oraz plandeka na wieży). Od dłuższego czasu (co łatwo zauważyć) męczę się z podstawką, aktualna jest drugą wersją pierwotnego planu. (Przepraszam za jakość zdjęć - są to jednak tylko zdjęcia poglądowe) Planowałem zrobić na przeciw murku barykadę (czołg forsujący barykadę). Podniosły się jednak głosy, że to przecież nie wojna, jednak patrząc na zdjęcia budynków z 1956 roku ... Co wy o tym sądzicie Poza tym dodam pewnie jeszcze kilka dupereli takich jak: słup, rozrzucone cegły, plakaty, deski oraz zasieję chwasty tu i ówdzie na chodniku Po raz kolejny liczę na wasze sugestie Dzięki za wytrwałość Pozdrawiam Damian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 21 Września 2010 Share Napisano 21 Września 2010 Trochę pusto na podstawce - zdecydowanie dodaj tych kilka "dupereli" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 26 Września 2010 Autor Share Napisano 26 Września 2010 Projekt uważam za zakończony, galeria tutaj viewtopic.php?t=23015 Dzięki wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi