Peter 1410 Napisano 29 Lipca 2010 Share Napisano 29 Lipca 2010 Witam Rozpoczynam budowę mojego humvee numer 6 (na warsztacie mam jeszcze dwa nieukończone pojazdy) Zawsze marzyłem,żeby zbudować otwartą wersję humvee. Bazą modelu będzie zestaw Academy,plus plecaki,kartony (tobołków trochę nazbierałem ) Posiadam niestety tylko jedne zdjęcie tego pojazdu,przy budowie będę posiłkował się zdjęciami modeli wykonanych przez Kubę i Tomasza Model Kuby Model Tomasza Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 30 Lipca 2010 Share Napisano 30 Lipca 2010 Bardzo ciekawa wersja. No i czeka Cię kupa roboty, skoro model jest otwarty, a bazą jest Academy... Jak dojdziesz do wnętrza, to będę miał kilka rad dla Ciebie. Posiadam niestety tylko jedne zdjęcie tego pojazdu Dodatkowe zdjęcia masz na drugim forum. Mnie bardzo pomogły przede wszystkim jeśli chodzi o podstawę karabinu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 30 Lipca 2010 Autor Share Napisano 30 Lipca 2010 Dzięki Kuba Przy wnętrzu Academy będzie trochę roboty,na początek usunę klocek pod radiostację Podziwiam modele czeskiego modelarza Jirka Skarki (jego styl budowy humvee jest perfekcyjny),ma on może w swoim dorobku zwiadowczego humvee?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 30 Lipca 2010 Share Napisano 30 Lipca 2010 ma on może w swoim dorobku zwiadowczego humvee? Raczej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 17 Października 2010 Autor Share Napisano 17 Października 2010 Witam Po bardzoo długich wakacjach od modelarstwa zabrałem się wreszcie za budowę zwiadowczego humvee(pojazd ten bardzo mi się podoba,moją inspiracją były humvee Kuby i Tomasza) Do budowy wykorzystam model Italeri -M998 Desert Patrol No 249 (w pierwszym zamyśle miał to być model Academy,ale uznałem ,że model Italeri będzie lepszy)Zamieniłem koła na te z zestawu Academy.Humvee na dzień dzisiejszy wygląda tak: Dorobiłem magiczny przewód. Zbiornik paliwa poddany został procesowi postarzania. Walczę z tylnymi fotelami(przednie będą z modelu tamki),przerobiłem fotel z zestawu Academy(czy moze zostać?) Starałem się by choć trochę przypominał fotel ze zdjęć. W modelu Italeri są duże szczeliny w przodzie pojazdu (w otwartym humvee były by bardzo widoczne) Połączyłem elementy Academy i Italeri,wyglada to tak. Z patyczka po lodach zrobiłem boczną ławkę (będzie jeszcze obklejona folią spożywczą) Mam kilka pytań do Szanownych kolegów: 1) Tylny pałąk jest na tej samej wysokości co rama okienna? 2) Macie jakieś pomysły na stojak pod KM? 3) Czy ten drut nadaje się na przewód paliwowy? (bardzo chciałbym dorobić przewód paliwowy) Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 19 Listopada 2010 Autor Share Napisano 19 Listopada 2010 Witam. Prace nad humvee powolutku posuwają się do przodu.Podwozie jest już prawie ukończone,nadwozie zostało dwa razy pomalowane. Zrobiłem przednie i tylne fotele(przednie w przyszłości będą wymienione na fotele z modelu tamki),okleiłem je aluminiową folią spożywczą. Pokusiłem się na zrobienie przewodu paliwowego (trochę prymitywny,bardzo uproszczony) Najgorsze przede mną czyli nieszczęsny stojak pod KM. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi