artoor_k Napisano 30 Lipca 2010 Share Napisano 30 Lipca 2010 Cześć! Są na forum już dwie więc czas na kolejną gołą babę Ponieważ Surcouf na ukończeniu a Mig-37 właśnie schnie po totalnej renowacji zaczynam warsztat tym razem w dziale figurek. Samej Pani na warsztacie (ehem ) przedstawiał nie będę , powiem że jest to postać z anime "Neon Genesis Evangelion". Figurka jest z żywicy. Firmy nie znam , to chyba jakiś garage kit. Jak na razie zauważyłem tylko jeden ubytek na prawym przedramieniu, niestety w miejscu gdzie są bandaże.Będzie ciężko ale mam nadzieję że jakoś się to uzupełni.Malował będę farbami Valejo (głównie) chociaż pewnie użycie Humbrola będzie niezbędne. Boję się malowania oczu ale na szczęście na tej stronie: http://codyscoop.com/ ...jest poradnik malowania oczu w figurkach anime Poniżej elementy figurki: Jak na razie męczę się z nadlewkami. Dużo ich nie ma ale niestety w upierdliwych miejscach i muszę się z tym pomęczyć Kolejny update w przyszłym tygodniu po malowaniu wstępnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACER Napisano 31 Lipca 2010 Share Napisano 31 Lipca 2010 Będziesz malował ręcznie czy z areografu?? Co do oczu to przy tej skali chyba nie powinno być problemów Byleby udało się je tak namalować by lewe i prawe oko w jednym kierunku spoglądały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 31 Lipca 2010 Autor Share Napisano 31 Lipca 2010 Raczej aerograf (delikatne cieniowanie w tej skali to konieczność)...a co do oczu to chcę wykonać takie jak w anime a to jest trudne. Poniżej link do budowy Rei tylko w innej figurki,malowanie oczu jest pod koniec: http://codyscoop.com/models/features/ht-rei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek2142 Napisano 31 Lipca 2010 Share Napisano 31 Lipca 2010 A gdzie kupiłeś figurkę. Sam skleił bym sobie jakąś postać a mangi/anime jednak nie wiem gdzie je kupić ;/ Co do warsztatu będę śledził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 31 Lipca 2010 Autor Share Napisano 31 Lipca 2010 Kupiłem ją od użytkownika forum GALAXY KITS. Co do figurek anime to ciężko o nie w naszym kraju. Pojawiają się czasem na allegro ale są horrendalnie drogie.NA ebayu też ich jest dużo. Z zagranicznych sklepów to np: http://www.e2046.com/index.php?language=en http://www.hlj.com/ http://www.hobbyfan.com/ http://www.frontiermodels.co.uk/Anime-Manga-p-1-c-262.html http://www.monstersinmotion.com/catalog/index.php/cPath/25 http://www.1999.co.jp/eng/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACER Napisano 1 Sierpnia 2010 Share Napisano 1 Sierpnia 2010 To fakt. Na Allegro takie figurki średnio 1 na pół roku się ukazują (tak mniej więcej) a nawet rzadziej chyba. Co dziwne na konwentach mangowych (zlot fanów mangi i anime), na których bywam dość często, nie idzie kupić takiego staffu. Gotowe figurki z Anime tak, ale garage kit'ów nikt nie sprowadza. Wielu 'mangowców' nie wie nawet co to garage kit'y. A w Japoni i na zachodzie to całkiem dobrze rozpowrzechniony 'dział' modelarstwa figurkowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 2 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2010 Cześć! Skończony fryz Ciemnoniebieski na spód,potem jasnoniebieski suchopędzlowany (oba vallejo) a na koniec H65 bardzo delikatnie nanoszony suchym pędzlem. Efekt mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek2142 Napisano 22 Sierpnia 2010 Share Napisano 22 Sierpnia 2010 Ruszyły się prace przy figurce, czy nic nie robiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 22 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2010 Pokazało się trochę nierówności na odlewie i likwiduję je. Zresztą kilka dni temu wróciłem z urlopu i zaliczyłem opad szczeny bo "niepohamowana furia sprzątania" (wiadomo kto :| ) pod moją nieobecność wpadła do pokoju i nie mogła nałogu utrzymać na wodzy. Efekt taki że modeli, chemii i narzędzi szukałem przez dwa dni. Chyba komuś odwyk by się przydał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmura Napisano 4 Września 2010 Share Napisano 4 Września 2010 Widzę, że jest przestój, chyba że dalej już coś podziałałeś, tylko nie zdążyłeś fotek zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 4 Września 2010 Autor Share Napisano 4 Września 2010 Dopiero dziś kupiłem podkład więc w tym tygodniu powinno coś się ruszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACER Napisano 5 Września 2010 Share Napisano 5 Września 2010 Dawaj, dawaj Zaglądam tu często i mam nadzieję, że warsztat się w końcu rozkręci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 6 Września 2010 Autor Share Napisano 6 Września 2010 Cześć! Zdjęć brak bo i nie ma co fotografować. Pomalowałem dziś ciało kobitki podkładem. Nie wiem czym była malowana poprzednio ale na twarzy porobiły się fale Dunaju , tak jakby podkład podnosił poprzednią warstwę lakieru...Może była pokryta jakimś lakierem bezbarwnym. Niedoskonałości na ciele zostały zlikwidowane a głowa po moczeniu w WAMODZIE będzie malowana podkładem jutro. "Przepsikałem" podkład ze spreja do słoika i jutro będę malował już aerografem. Powinno iść lepiej niż z puszki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACER Napisano 7 Września 2010 Share Napisano 7 Września 2010 A czego używasz?? Podkładu jakiej firmy, białego czy szarego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 7 Września 2010 Autor Share Napisano 7 Września 2010 Tnę koszty. Szary Duplicolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACER Napisano 8 Września 2010 Share Napisano 8 Września 2010 Spray 400ml?? Jeśli to jest to co myślę to jest raczej dość odważnne "podkładownie" Nie żre Ci to plastiku?? Czy tylko do tej żywicy używasz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 8 Września 2010 Autor Share Napisano 8 Września 2010 Pomalowałem tym Surcoufa plastikowego i przeżył. Z żywicą się nic nie dzieje Zobaczę jeszcze czy nie będzie się gryzł z akrylami...mam nadzieję że nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek2142 Napisano 27 Września 2010 Share Napisano 27 Września 2010 I jak tam działasz coś przy figurce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 28 Września 2010 Autor Share Napisano 28 Września 2010 I jak tam działasz coś przy figurce? Nie...w pracy dopadł mnie wrześniowo-październikowy koszmar do którego nijak nie idzie się przygotować i ledwo chodzę...Palcem do...nosa nie mogę trafić a co dopiero kleić. Jak się uspokoi około 15.10. (lub jak przywiozą Nervosol do apteki bo wszystko już wykupiłem ) to coś ruszę ale póki co bez szans. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek2142 Napisano 12 Listopada 2010 Share Napisano 12 Listopada 2010 Odświeżę trochę temat i znów zapytam się czy coś działasz przy niej? ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 12 Listopada 2010 Autor Share Napisano 12 Listopada 2010 Niestety nie. Póki co , kończę modele które mi zalegają a są w stanie zaawansowanym. Nie będę mówił kiedy sprawa z Rei się ruszy bo nie chcę zapeszyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 12 Listopada 2010 Super Moderator Share Napisano 12 Listopada 2010 Nie będę mówił kiedy sprawa z Rei się ruszy bo nie chcę zapeszyć...A dokładnie mam takie samo podejście - NIE WIERZĘ W PRZESĄDY BO PRZYNOSZĄ PECHA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 4 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2014 Cześć, Po trzech latach coś ruszyło: Czekam aż farba wyschnie i nałożę bezbarwny. Potem wash na bandaże i najgorsze co mnie czeka czyli oczy (oczy w anime to koszmar). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gadas_75 Napisano 4 Stycznia 2014 Share Napisano 4 Stycznia 2014 No to maluj te oczęta szybciutko, a ja chętnie popatrzę, bo właśnie dziś rano zakupiłem sobie figurkę Hatsune Miku 1/7, a jeszcze nigdy nie miałem okazji malować oczu. W razie niepowodzenia z oczami, można sobie ułatwić życie i zastosować kalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 4 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2014 Trochę tutoriali muszę pooglądać i zakupić ze cztery emalie. Łatwiej będzie zmyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi