SAMSON Napisano 23 Sierpnia 2010 Share Napisano 23 Sierpnia 2010 Model ładny. Figurki do wywalenia. Trochę krzywo też zrobiłeś kalkomanie. Ale, (nie wiem czy się dobrze wczytałem)jest to Twój pierwszy model więc ocena końcowa- jest niezły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 23 Sierpnia 2010 Share Napisano 23 Sierpnia 2010 Na etapie obróbki zwracaj uwagę na usuwanie szwów po łączeniach połówek formy - na figurkach to strasznie widać. Często wystarczy przejechać ostrzem i lekko wygładzić papierem ściernym, żeby było okej. Szpachluj i szlifuj miejsca które Ci się źle połączyły - łączenie przedniej płyty z prawą boczną (tą od strony karabinu) wygląda tragicznie. Ostrzem skalpela (nożyka, małym wiertełkiem) dobrze ponawiercać otwory luf działa i karabinu, żeby nie wyglądały tak sztucznie. Przy malowaniu dobrze rzucić okiem na jakieś zdjęcia prawdziwych pojazdów albo chociaż poszukać galerii innych takich modeli, bo np. działo na pewno było malowane w kolorze bazowym pojazdu. Srebrny karabin też nie najlepiej wygląda - lepiej pomalować na czarno-szaro i przetrzeć metalizerem techniką na "suchy pędzel". Z czasem dobrze zaopatrzyć się w jakiś płyn do zmiękczania kalkomanii, żeby ładniej siadały i się nie srebrzyły. Fajnie, że już eksperymentujesz z brudzeniem modelu - tu po prostu trzeba ćwiczyć, oglądać zdjęcia z epoki, inne modele i sprzęt budowlany. A co do zdjęć - robisz dobrym Eosem, więc dobrze było ustawić aparat na statywie, włączyć tryb preselekcji przesłony (Av) i wybrać mniejszą przesłonę (większą liczbę), np. f16 albo f22. Będzie większa głębia ostrości i cały model będzie ostry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuglaty Napisano 24 Sierpnia 2010 Share Napisano 24 Sierpnia 2010 Dodam jeszcze od siebie, źle nałożone gąski - ewidentnie widać to na 6 zdjęciu od góry. No i nieszczęsne figurki... żółte twarze im nie slużą ;) PS. A co się stało z podstawką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lory Napisano 12 Października 2010 Share Napisano 12 Października 2010 Albo to ja jestem ślepy, albo nie wiem jak ten priest miał strzelać Jeżeli to pierwsze to przepraszam za krytyke, ale jeażeli to drógie to prośba, nawierć lufe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 12 Października 2010 Share Napisano 12 Października 2010 Albo to ja jestem ślepy, albo nie wiem jak ten priest miał strzelać Jeżeli to pierwsze to przepraszam za krytyke, ale jeażeli to drógie to prośba, nawierć lufe Po pierwsze, to jego 1-szy model, Tobie nie wyszły lepiej, więc mógł nie wpaść na to, że przydałoby się nawiercić lufę :] Po drugie - literówki :] Po trzecie jak już kolega Kuglaty nadmienił, gąski są źle ułożone, ale całość modelu nie jest taka zła. Na początek mogłeś nie bawić się w brudzenie, ale nie jest źle No i te figurki powinny wylądować dalego od modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lory Napisano 13 Października 2010 Share Napisano 13 Października 2010 I to ja mam patrzeć na literówki Eryku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi