pmroczko Napisano 16 Września 2010 Share Napisano 16 Września 2010 Dzieje się, dzieje Dzacek! Tylko się nie spiesz za bardzo, pamiętaj, że dobry model potrzebuje czasu! Pozdrawiam i do usłyszenia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 19 Września 2010 Autor Share Napisano 19 Września 2010 Pawle przyjacielu staram się ja mogę, niestety na tym forum ciężko o rzetelną poradę, o wiele łatwiej na wieśniackie joby, więc dopiero nabieram doświadczenia i metodą prób i błędów jak co zrobić, :P więc wychodzi jak wychodzi na razie Volvo dostało wydech filtr powietrza, jescze bez w lotu bo tu grubsza sprawa z tą kabiną, powstał problem gdzie upchać akumulatory. Spróbuje albo styłu na ramie jak w Actrosach się zdarza albo zmieszczą się jescze pod podłogą kabiny Odkupie jak by ktoś miał ostatnią oś od Volva VN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 19 Września 2010 Share Napisano 19 Września 2010 Ach ta piękna Skania w tle . Dobra robota Dzak widać że się starasz ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 19 Września 2010 Autor Share Napisano 19 Września 2010 Osłonka od Scanii Akumulatory nad tłumikiem pod kabiną: Zbyt jasny odcień na masce ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madon Napisano 20 Września 2010 Share Napisano 20 Września 2010 Szkoda ze w tym "NH" nie zrobiłeś podziału miedzy globem a dołem nad drzwiami, tak jak to jest w tylnej części. to samo w vn, łączenie globa z kabiną z lewej strony. Czy to już szpachli nie można dostać w sklepie??? Osobiście jestem zdania, że jak coś robić to albo dobrze albo wcale, może dlatego tu nikt nie komentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 20 Września 2010 Share Napisano 20 Września 2010 Nie każdy ma zdolności manualne po 3 modelach.Ważne że się stara a efekty przyjdą same. Sknoci kilka modeli wyda troche kaski i się w końcu nauczy. Dzak. Jak coś niewiesz pytaj i staraj się robić jak ci podpowiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 20 Września 2010 Share Napisano 20 Września 2010 A mnie tam się koncepcja na na te auta bardzo podoba zwłaszcza to czerwone za ,którego należy Ci się duży .Powiem szczerze ,że moje wrażenie że jak polak nie zobaczy takich modeli u modelarzy z zachodu tylko u rodaka to wieś i w ogóle be taka nasza narodowa bolączka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 20 Września 2010 Autor Share Napisano 20 Września 2010 Osobiście jestem zdania, że jak coś robić to albo dobrze albo wcale, może dlatego tu nikt nie komentuje. Osobiście jestem tego samego zdania, jednakże mam IQ powyżej 40 i jestem realistą, i od czegoś trzeba zacząć ;] jak wiadomo praktyka czyni mistrza ;] nie jestem chirurgiem ani budowlańcem, więc mogę sobie pokombinować jak co zrobić wbrew złej swojej sławy udało mi się poprawić 2 rażące błędy modelu z którego pomysł na fh z kabiną od vn ;> szarymi jajkami zaznaczyłem wnęke na dachu pod osłonę przeciwsłoneczną, u mnie zaszpachlowana i niedopracowaną listwę pod kabiną Dziękuje za uwagę i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madon Napisano 21 Września 2010 Share Napisano 21 Września 2010 Nie chodiz o to czy u polaka czy szwaba. Po prostu lepiej zrobić dwa, trzy, cztery modele prosto z pudla, tak aby były perfekcyjne a dopiero potem brać się za przeróbki, a nie przy pierwszym modelu robić niewiadomi co i kupy się to nie trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 21 Września 2010 Share Napisano 21 Września 2010 Nigdy,żaden model nie wyjdzie w 100% perfekcyjnie,zawsze znajdzie się jakiś irytujący drobiazg(nie tylko moje opinia).Poza tym te modele akurat trzymają się kupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 21 Września 2010 Autor Share Napisano 21 Września 2010 Kupiłem zestaw Ducati racing team, Actrosa pierwszej serii jeszcze z roku 97 na którego długo polowałem po portalach, w zestawie z naczepą którą: a: pomaluje na szaro dam kalki i podepne do nh b: jak nie dokombinuje 3ciej osi do VN, nalepie kalki i mu ją podepnę. Wtedy dalej będę polował na cysternę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 26 Września 2010 Autor Share Napisano 26 Września 2010 Prace powoli do przodu: Jescze kilka pierdół i nh będzie gotowy do podczepienia cysterny. Niestety w FH nadal brakuje 3ciej osi ;| Prace nad naczepą już trwają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 26 Września 2010 Share Napisano 26 Września 2010 Witam autka prezentują się kozacko,szkoda tylko,że zderzak wFH nie jest od 'chińczyka',ale ten też pasuje.Oby udało Ci się szybko ośkę skombinować bo model już prawie finiszuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 26 Września 2010 Autor Share Napisano 26 Września 2010 Z tą ośką dostaje nerwicy, bo nie widzi mi się przycinać ramki. Nigdzie jej znaleźć nie mogę albo od kogoś odkupie, alb kupie nowy zestaw VN wyciągnę ośkę i odsprzedam vnkę 2 osiową, albo nie wiem co zrobię. Wybrałem pierwszą serie FH z 2 względów. Pierwszy to sentyment bardziej do tych już z niskim tunelem w kabinie od 96 bodajże, a drugi to cena. Problem również się pojawił z dostępnością cystern na rynku co potrwierdza wniosek do którego ostatnio z Pawłem doszliśmy, że "Modelarstwo ciężarówek redukcyjnych: jest modelarstwem niszowym. Ps: następny w kolejce będzie Actros z zestawu ducati, tym razem bez przeróbek, poza chromowanymi kółkami od vnki, postaram się zrobić najlepiej jak umiem. Najpierw dokończę scanię i Volva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 27 Września 2010 Share Napisano 27 Września 2010 Cześć! Tak włąśnie sobie rozmawialiśmy i nadal tak uważam, że to niszowe modelarstwo. Popatrzmy chociaż na ilość NOWYCH zestawów które wychodzą w tym temacie. Wystarczy, że Hans w '44 przyspawał działo p-panc do podwozia od T-34 i w przyszłym roku pewnie to wyjdzie jako model w 1:35. A ilu ciężarówek które widzimy na ulicach nie ma w plastiku i pewnie nigdy nie będzie... Modelarstwo niszowe! Drodzy koledzy - faktem jest, za niektóre niedoróbki to bym Dzacka kopnął w pupcię, ale z drugiej strony on naprawdę nie wie niektórych rzeczy. I nie mówcie rzeczy typu najpierw masz obowiązek skleić określoną ustawą ilość modeli firmy Plastyk Pruszków a potem szanowna komisja da Ci zezwolenie na sklejenie jakiejś ciężarówki, ale prosto z pudełka! Trochę wolności koledzy! Jak kogoś stać na robienie modeli, chyba potrafimy powstrzymać się od zazdrości. I może rzeczywiście było by lepiej zrobić kilka rzeczy inaczej niż Dzacek to robi, i oczywiście trzeba o tym pisać, po to jest forum, tylko proszę, uważajcie żeby to nie było w tonie "zrobisz tak a tak albo ja się obrażam". To tyle mojego nudzenia, jedziesz z robotą Dzacek i postaraj się! Życzę powodzenia, pozdrawiam i do następnego razu Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 11 Października 2010 Autor Share Napisano 11 Października 2010 Powoli do przodu naczepa z pierwszą warstwą lakieru, niestety los chciał żę tego samego koloru i podobnego odcienia jest kolor kabiny ojca i zużył mi puł puszki przy drobnych naprawach Ciągnij powstanie chyba w wersji 2 osiowej. Naczepa będzie lepiej pasowała bliżej kabiny. Chyba zę dziwnymn trafem uda mi sie kupić lub odnaleźć zaginioną oś Pozdrawiam, i ide szlifować naczepę na gładziutko ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 11 Października 2010 Share Napisano 11 Października 2010 Myślę że mógłbyś śmiało dołożyć te drugą ośke. Ładnie ci idzie. P.S A gdzie w tle ulubiona Skania?? Pozdrawiam Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 12 Października 2010 Autor Share Napisano 12 Października 2010 Myślę że mógłbyś śmiało dołożyć te drugą ośke. Ładnie ci idzie. To podaj numer konta i cenę wyślij na adres z przelewu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 12 Października 2010 Share Napisano 12 Października 2010 Cze Dzacek! Widzę, że robota wre... Mam dla Ciebie pomysła - gdybyś pomalował koła (felgi) na jakiś jasny kolor, najłatwiej pewnie będzie na srebrny, to od razu cała maszyna będzie wyglądać o wiele ładniej, co Ty na to? A ja życzę powodzenia w pracach i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 12 Października 2010 Autor Share Napisano 12 Października 2010 nie mam srebrnego celowo pomalowałem na czarno w actrosie użyje chromowanych kółek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 12 Października 2010 Share Napisano 12 Października 2010 OK, no to inny jasny kolor - bo osobiście czarne mi się nie podobają. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 12 Października 2010 Share Napisano 12 Października 2010 Faktycznie srebrny kolor byłby zdecydowanie lepszy,koniecznie ośka do konika,generalnie zestaw prezentuje się zacnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 13 Października 2010 Autor Share Napisano 13 Października 2010 Na razie FH idzie na bok Mam Cysternę do nh jutro się za nią wezmę jak skończę pomyśle co z tym FH i z tą brakującą osią Kółka czarne mi się bardziej podobają ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 14 Października 2010 Autor Share Napisano 14 Października 2010 chciałęm kliknąć edytuj ;/ Mozę białę kółka? ;> Beczka już pomalowana zaraz dam zdjęcia z przymiarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 14 Października 2010 Share Napisano 14 Października 2010 Białe wyglądają zwykle bardzo dobrze, tyle, że malowanie na biało jest dość trudne, bo biały z reguły nędznie kryje. Najłatwiej jest pomalować coś na biało w ten sposób, że najpierw maluje się obiekt na jasno szaro albo na srebrno, a jak to dobrze wyschnie, wtedy na biało i mamy obiekt biały już w dwóch warstwach, inaczej może być ciężko. To powodzenia z cysterną i do następnego Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi