Damiano82 Napisano 4 Września 2010 Share Napisano 4 Września 2010 Witam. Od kilkunastu miesięcy w ofercie ukraińskiego Amodelu można znaleść kilka miniatur radzieckich ciężkich pocisków rakietowych będących uzbrojeniem bombowców strategicznych. Ja zdecydowałem się na zakup rakiety AS-4 - systemu uzbrojenia Tu-22. Ale do rzeczy...w niewielkim pudełku znajdziemy trzy ramki z jasmoszarego tworzywa mieszczące 26 elementów. Są to części składowe rakiety oraz wózek transportowy wraz z wodzidłem. Elementy są wykonane na wyższym standarcie niż inne modele tego producenta. Nie jest to napewno short run jak w przypadku Mi-1M czy PZL Wilga. Do zestawu dołączony jest również niewielki arkusik kalkomani z kilkudzisięcioma napisami eksploatacyjnymi. Czytelna instrukcja montażu nie zawiera jednak informacji jak pomalować wózek transportowy. Tutaj najwyraźniej moderzae muszą wykazać się własną inicjatywą. Reasumując: zestaw ukraińskiego producenta należy niewątpliwie do ciekawych na rynku. Może posłużyć jak uzupełnienie dla budowniczego italerowskiego Tu-22 jak i sam dzięki sporym wymiarom (160mm długości i 44 rozpiętości) będzie ozdobą kolekcji modeli z za żelaznej kurtyny. Pudełko: Instrukcja: Kalkoamnie: Pocisk: Wózek: Pozdrawiam Damian Biwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 5 Września 2010 Share Napisano 5 Września 2010 Bardzo interesująca pozycja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi