Boros Napisano 11 Września 2010 Share Napisano 11 Września 2010 Cześć używam w większości farb gunze H i w związku z tym mam pytanie czy ktoś z was robił wash na samolocie pomalowanym właśnie takimi farbami? Pytam bo mimo tego że farby tej firmy mają wiele zalet to niestety są dość wrażliwe na różne specyfiki innych producentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barcel91 Napisano 11 Września 2010 Share Napisano 11 Września 2010 Wydaje mi się że jeśli zabezpieczysz je sidoluxem lub inny lakierem błyszczącym to nic nie powinno się stać. Ja właśnie pomalowałem czołg farbami gunze, pokryłem sidoluxem i zabieram się za washa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 11 Września 2010 Autor Share Napisano 11 Września 2010 Wiesz ja położyłem raz sidoluks na F-14 pomalowany właśnie farbami gunze H i porobiły mi się takie ciemne smugi może to wina tego że kładłem sido za pomocą pędzla co myślisz ? Kupiłem sobie lakier bezbarwny gunze serii H i boje się że w połączeniu z withspiryt (tym robiłem do tej pory wash) szlak trafi mi model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barcel91 Napisano 12 Września 2010 Share Napisano 12 Września 2010 U mnie mija 2 doba od położenia sidoluxu na gunze i nic się nie dzieje, a też kładłem go pędzlem. Bros to nie mieszaj lakieru gunze z withspiryt tylko z oryginalnym rozcieńczalnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi