jcs Napisano 14 Września 2010 Share Napisano 14 Września 2010 Witam wszystkich. Na początku chciałbym się przywitać, bo choć na forum zarejestrowany jestem od dłuższego czasu to i tak jest to mój pierwszy temat. Na warsztacie (a raczej na ukończeniu) mam dobrze znanego Mini. Dość niedawno można było się przyglądać relacji z budowy jak i galerii tego modelu w wykonaniu kolegi kacpi1234. Moja wersja z założenia nie będzie taka styrana jak również można będzie dostrzec różnice kolorystyczne. Dość późno zamieszczam moje wypociny, ale do ukończenia wbrew pozorom jeszcze trochę zostało gdyż popełniłem sporo błędów które teraz trzeba jakoś kamuflować, poprawiać itp, itd. Ale, ... każdy uczy się na błędach ! Prezentowane zdjęcia nie są w specjalnie dobrej jakości ale odkąd rozstałem się z nikosiem d80 na zwykłych cyfrówkach robienie zdjęć nie specjalnie mi wychodzi. Tak jak mówiłem baboli trochę trochę jest. Zaznaczam od razu że pierwszy raz bawiłem się z kabelkami i te od świec ze swoim rozmiarem mogłyby być zastosowane raczej w skali 1/18 jak nie nie większej. Mam problem z przesłaniem reszty fotek do sieci Web Picasa. Jak to zrobię to wrzucę zdjęcia kasty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 14 Września 2010 Share Napisano 14 Września 2010 Witam na forum! Na zdjęcia nie ma co narzekać bo wszystko naprawdę dobrze widać. Najkorzystniej prezentuje się wnętrze, delikatny wash i będzie świetnie Z kablami to przegiąłeś i to mocno, przypominają raczej kolektor wydechowy, do tego celu polecał bym ci druciki do lutowania, mają rożne przekroje i bardzo ładnie dają się układać. Niestety spód nie wygląda już tak dobrze chyba zbyt mocno ubabrałeś go w kleju, lepiej szybko to popraw. Mógłbyś tez zdradzić trochę więcej na temat swoich planów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 14 Września 2010 Share Napisano 14 Września 2010 robilem takie "cus". to byl moj pierwszy model wiec nie malowalem go. skonczylem go jakies 5 lat temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jcs Napisano 14 Września 2010 Autor Share Napisano 14 Września 2010 Że z kablami to przegięcie to wiem ale nie miałem wtedy nic innego pod ręką(a namęczyłem się przy tym bo jeszcze kopułkę musiałem dorabiać). Podwozie idzie do delikatnej poprawki, szczególnie przód gdzie wylało mi się trochę CA, ale to pikuś. Dojdzie do tego delikatny brudzing i powinno być ok. Dodaję od razu parę fotek kasty, która też idzie do delikatnej poprawki (ramy okien, i dolne listwy chromowane - które w rzeczywistości pociągnięte są metalizerem humbrola i odchodzą). Malowanie kasty to MOTIP (podkład, baza, lakier). Dach będzie biały (w zasadzie już był ale po malowaniu rantu na zielono ręce mi opadły i trzeba było zacząć wszystko od nowa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajdak83 Napisano 14 Września 2010 Share Napisano 14 Września 2010 Co to za aparat co ostrości nie łapie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 14 Września 2010 Share Napisano 14 Września 2010 Niestety żadne zdjęcie nie pozwala na ocenę modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jcs Napisano 14 Września 2010 Autor Share Napisano 14 Września 2010 Postaram się o poprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jcs Napisano 14 Września 2010 Autor Share Napisano 14 Września 2010 a co do aparat,u to - aparat siostry ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 14 Września 2010 Share Napisano 14 Września 2010 Albo włącz tryb makro i poczekaj aż AF złapie ostrość, albo odsuń aparat dalej od obiektu, bo te zdjęcia nadają się tylko i wyłącznie do kosza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajdak83 Napisano 15 Września 2010 Share Napisano 15 Września 2010 Nigdy nie kupię aparatu od siostry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jcs Napisano 17 Września 2010 Autor Share Napisano 17 Września 2010 Trochę lepsze fotki kasty ... O lepsze, a za razem o większą ilość fotek postaram się po weekendzie, gdyż mam nadzieję że uda mi się poczynić jakieś kroki do przodu z projektem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 17 Września 2010 Share Napisano 17 Września 2010 opierając się jedynie na pierwszej fotce, można powiedzieć że udało Ci się uzyskać bardzo ładną powlokę lakierniczą, z drugiej niestety słabo widać. Świetnie uporałeś się z uszczelkami przedniej szyby, wyszło naprawdę równo. Zastanawia mnie tylko czy nie masz przypadkiem zabrudzonych czymś bocznych szyb, a może to poprostu mój monitor no i nie zapomnij tez o ich uszczelkach. No i zwas:bip: siedzenia, na razie płaskie są Czekamy na rozwój budowy, i lepsze zdjęcia Ps. Mógłbyś wstawić warsztat tego mercedesa, mam mały plan na niego a chciałbym zobaczyć jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jcs Napisano 18 Września 2010 Autor Share Napisano 18 Września 2010 Co do twojego monitora to na pewno jest wporzo, to mi się znowu ciapnęło ale co gorsza mam problem z usunięciem tego babola. Jeśli chodzi o lakier to sam jestem zadowolony, a polerowałem to pastą SONAX (zwykła samochodówka za ok. 8 zł). Za chwilę zabieram się za kolejne prace więc jutro można spodziewać się jakiegoś update'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 18 Września 2010 Share Napisano 18 Września 2010 Witam To bardzo zacnie, że postanowiłeś zabrać się za Mini, aczkolwiek ze zdjęć naprawdę nie wiele widać. Spróbuj wrzucić miniaturki, które pozwalały powiększyć fotografie. Wtedy będzie można lepiej ocenić postępy prac i doradzić coś jeśli zajdzie taka potrzeba. Póki co należy Ci się pochwała za silnik, który wygląda całkiem nieźle, pomimo wspomnianych wcześniej kabli. Życzę Powodzenia! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi