mac eyka Napisano 25 Lutego 2007 Share Napisano 25 Lutego 2007 Ładny dzień pozwolił mi na wykonanie kilku zdjęć ostatnio zbudowanego przeze mnie modelu. Supermarine Spitfire Mk.IX c w skali 1/72 Kolejny Spitfire w kolekcji to model Kopro, a więc nieco modyfikowany zestaw KP. Wybrałem dla niego tuż powojenne malowanie z Włoskiego 51 Stormo z 1946 roku. Sam model wymagał sporo szpachlowania, nieco przeróbek i delikatnego wzbogacenia kabiny. Po tych zabiegach prezentuje się jeszcze znośnie jak na ponad dwadzieścia lat od premiery zestawu. Model pomalowany jest farbami Humbrola. Matowy srebrny jest celowym, z racji na to, że samoloty te były malowane właśnie srebrną farbą na wcześniejszy RAFoski kamuflaż. Maszyny używane we Włoszech miały już za sobą kilka lat służby. Na modelu popróbowałem nieco zabiegów brudzenia modelu, oraz delikatnego rozróżnienia srebrnego koloru na poszczególnych panelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadian Napisano 26 Lutego 2007 Share Napisano 26 Lutego 2007 Może dodaj efekt zabrudzenia zosadzony tuż za wydechami(tuż za śmigłem), no popracuj jeszcze, dorób jeszce jakiś efektów. No ale sklejenie, złożenie modelu na 5 bravo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macias13_84 Napisano 12 Marca 2007 Share Napisano 12 Marca 2007 Tylko gdzie ten włoski Spit tak się wystrzelał skoro nawet wojenne maszyny nie prezentowały ogromnych osiągnięć w tej kwestii a okazji miały nieporównanie wiecęj ;) i dlaczego wewnętrzna para browningów posiada większe okopcenia skoro na wszystkie cztery sztuki była przydzielona taka sama ilość amunicji po 350 sztuk na lufę Model po za tym całkiem ładny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi