JW Napisano 25 Września 2010 Share Napisano 25 Września 2010 Wpływ na kształt pokazów miała pogoda. Kilka dni przed impreza padało. Teren stal się podmokły przez co miejsca dla odwiedzających przesunięto na drogę kołowania. To natomiast spowodowało dość niekorzystne rozlokowanie sprzętu. Wystawę statyczna tworzył Tp.84, Gripen, duński F-16, dwa DC-3, An-2 oraz kilka śmigłowców i samolotów GA. Impreza ranga przypominała bardziej nasza Góraszkę niż Air Show w Radomiu. Prawdopodobnie swój ostatni lot w siłach powietrznych wykonał HKP-4. Jak na 100 lecie szwedzkiego lotnictwa to zabrakło niestety kilku statków powietrznych. Co do programu pokazów. Pierwszy dzień należał do Gripena drugi dla duńskiego eFa. Drugiego dnia nastąpił także przelot Tp.84. Frecce Tricolori jak i Szwajcarzy na Pilatusach drugiego dnia znacznie lepiej. Draken, Vampire, Tunnan, Hunter i Lansen rewelacja. Drugiego dnia przelot formacji zlozony z Gripena, SAABa-105, Lansena, Tunnana i Drakena. Warte odwiedzenia jest także muzeum, które znajduje sie w schronohangarze wykutym w skale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 25 Września 2010 Share Napisano 25 Września 2010 Ach.... fajna okazja do zobaczenia kilku już rzadkich maszyn... ja niestety wylądowałem w Goteborgu w niedzielę wieczorem i było już po ptakach. Widzę, że górka na zdjęciu z Gripenem była chyba niedostępna dla spotterów (wojsko pilnowało)? Szkoda, bo to świetne miejsce do robienia zdjęć. Muzeum warte obejrzenia i z ambicjami rozbudowy i unowocześnienia. Szkoda, że nie latał J-21... Fotki Pięknie wyszła Ci "marchewa" duńskiego F-16. Mała uwaga - wydłuż trochę czas ekspozycji w przypadku fotografii śmiglaków. Najlepiej sprawdza się 1/160 - 1/100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JW Napisano 26 Września 2010 Autor Share Napisano 26 Września 2010 Dzięki. O śmiglakach wiem, ale w pewnych momentach dawały się we znaki ograniczenia sprzętowe :( Górka niestety była już na części zamkniętej dla publiki. Później postaram sie dorzucić jeszcze klika fotek z muzeum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 26 Września 2010 Share Napisano 26 Września 2010 Również mam dużą relację z Aeroseum I Flygvapenmuseum w Linkoping, które zostało odnowione i prezentuje się rewelacyjnie. Czekamy zatem na resztę zdjęć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JW Napisano 31 Października 2010 Autor Share Napisano 31 Października 2010 Strona muzeum http://www.aeroseum.se/english/index.html Niestety podczas pokazów część muzeum była nieczynna dla zwiedzających. Listę dostępnych eksponatów można znaleźć na stronie muzeum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 Doskonałe zdjęcia JW! Są dostępne w dużej rozdzielczości? Zależałoby mi na kilku, jesli to możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 Zależałoby mi na kilku, jesli to możliwe. acha, kaleczki będą trasowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JW Napisano 17 Listopada 2010 Autor Share Napisano 17 Listopada 2010 Doskonałe zdjęcia JW! Są dostępne w dużej rozdzielczości? Zależałoby mi na kilku, jesli to możliwe. O jakie fotki chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 17 Listopada 2010 Share Napisano 17 Listopada 2010 Świetna relacja. Muzeum w schronohangarze robi wrażenie, fotki z pokazów również [zwłaszcze Frecce]...teraz tylko gdzie by tu kupić model Saaba 105 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi