Michalw Napisano 30 Września 2010 Share Napisano 30 Września 2010 No to zaczynamy. Jest to mój pierwszy pojazd cywilny jaki będę wykonywał to bardzo proszę wszystkich o pomoc. Model jest w całości odlany w kolorze zielonym, ale chcę go wykonać w takim malowaniu http://farm4.static.flickr.com/3308/3185641378_ce01d068e2.jpg Co mnie zaskoczyło w modelu to to że są dołączone dwie figurki jak na obrazku czyli pewien pewny siebie amant siedzący za kółkiem i niewiasta siedząca obok niego . Teraz muszę poszukać jakichś zdjęć na temat tego szczytu techniki z tamtych lat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 30 Września 2010 Share Napisano 30 Września 2010 Zasiadam w pierwszym rzędzie i kibicuje. Wstaw fotki wyprasek jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 30 Września 2010 Autor Share Napisano 30 Września 2010 IN-BOX ---> viewtopic.php?p=358848#358848 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 1 Października 2010 Share Napisano 1 Października 2010 Widać, że to dość "poważny klasyk", który będzie wymagał pracy. Życzę Ci powodzenia i niech moc będzie z Tobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 1 Października 2010 Super Moderator Share Napisano 1 Października 2010 No ja tez przyglądam sie z uwagą co to z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 1 Października 2010 Autor Share Napisano 1 Października 2010 No i zacząłem. Najpierw poszedł silnik, przeglądając trochę zdjęć jest widoczne uproszczenie tego elementu. Mój Thunderbird V8 dostał okablowanie i parę innych dodatków. Jeszcze dokładniej muszę zeszlifować linie łączenia części i dodać kolejne kabelki . Dziś skończę resztę pierdółek i zacznę go malować... a w przerwie między kolejnymi zdjęciami zapraszam na muzyczkę http://www.youtube.com/watch?v=OVRKUujpaJo&feature=related Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 1 Października 2010 Share Napisano 1 Października 2010 Klasyk ze skrzydełkami na tyle Jeśli będzie czerwony to spełnisz moje marzenie w skali 1:25. Będę się przyglądał. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 1 Października 2010 Share Napisano 1 Października 2010 (edytowane) Klasyk ze skrzydełkami na tyle Jeśli będzie czerwony to spełnisz moje marzenie w skali 1:25. Będę się przyglądał. Powodzenia Kolego czytaj co piszą a nie tylko oglądaj zdjęcia. P.s Dobra nutka Edytowane 1 Października 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 1 Października 2010 Share Napisano 1 Października 2010 Klasyk ze skrzydełkami na tyle Jeśli będzie czerwony to spełnisz moje marzenie w skali 1:25. Będę się przyglądał. Powodzenia Kolego czytaj co piszą a nie tylko oglądaj zdjęcia. Czytałem ale kompletnie uciekł mi link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 1 Października 2010 Autor Share Napisano 1 Października 2010 No i pierwsze pytanie. W linku jaki zamieściłem w pierwszym poście jest "obudowa" na koło zapasowe, jest bardzo opływowa, nie wiecie z czego można takie wykonać bo w zestawie nie jest uwzględniony ten element. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 1 Października 2010 Share Napisano 1 Października 2010 też właśnie zanabyłem drogą kupna taki modelik więc będę tu zaglądał W linku jaki zamieściłem w pierwszym poście jest "obudowa" na koło zapasowe, jest bardzo opływowa będziesz musiał przerobić także zderzak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 2 Października 2010 Autor Share Napisano 2 Października 2010 Silnik jest prawie skończony, jeszcze retusz i koniec. Co mnie znowu zaskoczyło ( proszę pamiętać że robię model samochodu pierwszy raz w życiu, więc może to normalne) że dach i bagażnik gdzie się chowa jest składany. Myślałem że do wyboru jest wersja z dachem albo bez niego, a tu takie cuś... 2 w 1 . Elementy ruchomego bagażnika gdzie chował się dach. W czerwonych kółkach jest zaznaczone montowanie ruchome i tu przestroga dla innych modelarzy którzy będą się zmagać z tym modelem. Zamontowanie tych części tak żeby ich niepotrzebnie nie wyginać jest istną syzyfową pracą. Na prawdę ciężko mi było zamontować te elementy bo są bardzo wąskie, ale jakoś poszło. Śladami kleju proszę się nie przejmować, wszystko już zostało zeszlifowane. Teraz karoseria złożona na sucho. A tutaj "komora silnika". Tutaj na czerwono zaznaczyłem miejsca gdzie będę musiał dorobić nowe kabelki... wcześniej tego nie zauważyłem No i znowu zapraszam na muzyczkę w przerwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 3 Października 2010 Autor Share Napisano 3 Października 2010 Drodzy forumowicze, czy jest jakaś farba która daje fajny efekt chromu? Jest parę części które trzeba zrobić chromowane ale Revell zrobił je w kolorze wyprasek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 3 Października 2010 Share Napisano 3 Października 2010 Drodzy forumowicze, czy jest jakaś farba która daje fajny efekt chromu? Jest parę części które trzeba zrobić chromowane ale Revell zrobił je w kolorze wyprasek. Alclady najlepiej, ale z tego co słyszałem trudne w obsłudze, ja mam chromy z gunze i vallejo, ale nimi takiego efektu jak na firmowych raczej nie uzyskasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 3 Października 2010 Autor Share Napisano 3 Października 2010 Efektu takiego nie uzyskam, dlatego będę musiał części pomalowane fabrycznie też przemalować żeby było tak samo. A czemu się go ciężko obsługuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 3 Października 2010 Share Napisano 3 Października 2010 chodzi pewnie o elementy chromowane na drzwiach i błotnikach a może jeszcze coś Gdy oglądałem części swojego pomyślałem o folii chromowej takiej jak kiedyś u mistrza Tornado widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 3 Października 2010 Autor Share Napisano 3 Października 2010 A mógłbyś pokazać link z użyciem tej folii ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 4 Października 2010 Autor Share Napisano 4 Października 2010 Prawie skończony tylny zderzak z miejscem na koło zapasowe. Trzeba nanieść jeszcze parę detali i przykleję go do karoserii. Zderzak wykonałem tak : - Odciąłem końcówki zderzaka. - Z puszki po piwku wyciąłem prostokąt i przykleiłem go do cienkiego kartonu. - Zrobiłem otwór na koło. - Na przemian giąłem i przyklejałem po troszeczku blaszkę. - Ponownie dokleiłem wcześniej odcięte końcówki. Teraz foto I zdjęcie dla porównania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 4 Października 2010 Share Napisano 4 Października 2010 Jest dobrze Efektu takiego nie uzyskam, dlatego będę musiał części pomalowane fabrycznie też przemalować żeby było tak samo. A czemu się go ciężko obsługuje ? Musisz mieć idealnie przygotowaną powierzchnię, a po pomalowaniu są bardzo delikatne i łatwo zniszczyć efekt. Więcej niestety nie mogę Ci powiedzieć bo nie używałem ich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 5 Października 2010 Share Napisano 5 Października 2010 No zderzaczek ładny trochę go dopieścić i będzie git link przypomnę sobie jakiś model z forum to na pewno wkleję ps. silnik nie powinien być niebieski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 5 Października 2010 Share Napisano 5 Października 2010 chodzi pewnie o elementy chromowane na drzwiach i błotnikach a może jeszcze coś Gdy oglądałem części swojego pomyślałem o folii chromowej takiej jak kiedyś u mistrza Tornado widziałem Zapewne chodzi o folię BMF i Jaguara, którego oklejałem tą folią Link: viewtopic.php?t=2907&postdays=0&postorder=asc&start=90 Ps. Zderzak ładnie ci wyszedł Po oklejeniu folią BMF będzie wyglądał jak by był odlany z jednego kawałka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 5 Października 2010 Autor Share Napisano 5 Października 2010 Dzięki Wielki Tornado . Jakbyś jeszcze powiedział gdzie tą folię można kupić . Co do silnika : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 5 Października 2010 Autor Share Napisano 5 Października 2010 Kolejny dodatek do zderzaka. Poniżej jest przedstawione jak go wykonałem. http://www.youtube.com/watch?v=mvsmRuRp4cM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 5 Października 2010 Share Napisano 5 Października 2010 Dzięki Wielki Tornado . Jakbyś jeszcze powiedział gdzie tą folię można kupić Nie ma za co Nie pamiętam dokładnie gdzie kupiłem folię, ale na pewno w którymś z tych sklepów: http://www.modelltrucksandparts.at/shop/index.php?cat=c72_Bare-Metal.html http://www.modell4you.at/foils-decals-bmf-foils-c-138_148.html?language=en Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 14 Października 2010 Autor Share Napisano 14 Października 2010 Witam. Prace idą do przodu ale powolutku, gdyż z 4 kucharzy którzy pracowali zostałem sam i robię za wszystkich, więc do domu przychodzę jak do hotelu...tylko na noc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi