Maciek_66 Napisano 5 Października 2010 Share Napisano 5 Października 2010 Jeden z moich starszych modeli, Tamiya z zestawem blach Eduarda. Zastosowałem do niego kalkomanie z polskim malowaniem. Sklejał się bardzo przyjemnie, planowałem nawet drugi zestaw, żeby wykonać konwersję na silniki rzędowe. Kupiłem nawet zestaw CMK, ale jakoś nie zrealizowałem tego pomysłu. W tym okresie również Beaufighter był w zapowiedziach Accurate Miniatures. Na razie powstał tylko ten jeden, ale czasem myślę o drugim, bo w tym czasie pokazało się trochę żywic Airesa. Model był bohaterem jednego z artykułów w piśmie "Model Redukcyjny". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 5 Października 2010 Share Napisano 5 Października 2010 Uuuła, śliczny Tylko mam wrażenie, że oszklenie jest trochę matowe. Cieniowanie i eksploatacja - pierwsza klasa pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 5 Października 2010 Share Napisano 5 Października 2010 No naprawdę ładnie to wygląda Może jedynie nie każdy zauważy że jest on w polskich barwach ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 5 Października 2010 Share Napisano 5 Października 2010 Wspaniale zrobiony, nie to co mój w 1/72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 6 Października 2010 Share Napisano 6 Października 2010 Maćku pokuszę się o stwierdzenie, że ten Beau pomimo "zamglonego" oszklenia, to jeden z najfajniejszych modeli przez Ciebie wykonanych. Może nie jest on takim wyzwaniem jak Łoś Mirage'a czy "używicowany" Corsair, których relacje przedstawiałeś swego czasu w Modelu Redukcyjnym (i o które będę się opierał budując swoje modele tych maszyn), ale efekt końcowy również robi bardzo dobre wrażenie. Beaufightery są niestety z wyglądu modelami "pudełkowatymi" i ciężko jest osiągnąć taki efekt, aby był on atrakcyjny dla odbiorcy. Tobie się to udało. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek_66 Napisano 6 Października 2010 Autor Share Napisano 6 Października 2010 "zamglonego" oszklenia To oszklenie nie jest zamglone, może tak wyszło na zdjęciach, może troszkę zakurzone. Ale na pewno nie jest zamglone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek_66 Napisano 7 Października 2010 Autor Share Napisano 7 Października 2010 Model wystawiony na Allegro. nick: komet_medes_01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi