marioba Napisano 21 Października 2010 Autor Share Napisano 21 Października 2010 Witam Szanownych Forumowiczów! marioba możesz napisac jakim sposobem nakładałeś ten metalizer i stalową na lemiesz?? Drybrusz czy normalnie malowanie?? Lemiesz był malowany razem z modelem olive drab. Potem zrobiłem obicia gąbką i zadrapania pędzlem "00". Potem pomalowałem czarnym -gunmetal Humbrolem do polerowania. Po paru minutach Humbrol zapolerowałem chusteczką higieniczną na błysk. Potem poszedł na to lakier-gloss. Po wyschnięciu, metodą suchego pędzla wcierałem Vallejo-natural stell. Dzisiaj kosmetyka i wykończeniówka. Pomalutku maluję osprzęt, zamontowałem km. Zostały jeszcze drobne elementy typu peryskopy, wizjery, mocowanie kanistrów (linka), lina itp. Jutro popatrzę na to innym okiem. Domaluję co nieco i porobię poprawki. Model jest praktycznie skończony i chyba na tym etapie zakończę ten warsztat. Do zrobienia pozostanie jeszcze podstawka, która ujrzy światło dzienne razem z modelem dopiero w galerii. A to trochę potrwa..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 23 Października 2010 Autor Share Napisano 23 Października 2010 Witam Szanownych Forumowiczów! Model skończony. Zapraszam do galerii. http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?p=363683#363683 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi