marioba Napisano 21 Października 2010 Autor Napisano 21 Października 2010 Witam Szanownych Forumowiczów! marioba możesz napisac jakim sposobem nakładałeś ten metalizer i stalową na lemiesz?? Drybrusz czy normalnie malowanie?? Lemiesz był malowany razem z modelem olive drab. Potem zrobiłem obicia gąbką i zadrapania pędzlem "00". Potem pomalowałem czarnym -gunmetal Humbrolem do polerowania. Po paru minutach Humbrol zapolerowałem chusteczką higieniczną na błysk. Potem poszedł na to lakier-gloss. Po wyschnięciu, metodą suchego pędzla wcierałem Vallejo-natural stell. Dzisiaj kosmetyka i wykończeniówka. Pomalutku maluję osprzęt, zamontowałem km. Zostały jeszcze drobne elementy typu peryskopy, wizjery, mocowanie kanistrów (linka), lina itp. Jutro popatrzę na to innym okiem. Domaluję co nieco i porobię poprawki. Model jest praktycznie skończony i chyba na tym etapie zakończę ten warsztat. Do zrobienia pozostanie jeszcze podstawka, która ujrzy światło dzienne razem z modelem dopiero w galerii. A to trochę potrwa..... Cytuj
marioba Napisano 23 Października 2010 Autor Napisano 23 Października 2010 Witam Szanownych Forumowiczów! Model skończony. Zapraszam do galerii. http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?p=363683#363683 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi