skwercio Napisano 14 Października 2010 Share Napisano 14 Października 2010 Witam, właśnie skończyłem model czołgu Panzer I Widok ogólny: Rzuty boczne: Przód: (sory za marne zdjęcie) Tył: Góra: Wieżyczka: To, że km-y są krzywe ujrzałem dopiero na zdjęciach, już poprawiłem ale nie mam dziś siły robić i wrzucać zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 14 Października 2010 Share Napisano 14 Października 2010 Tak na szybko: - krzywe gąsienice, - zacieki farby, - nie rozwiercone lufy, - ledwo co widać na zdjęciach. Pewnie spece od Panzerów znajdą jeszce coś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 14 Października 2010 Share Napisano 14 Października 2010 Od siebie dodam że malowanie robiłeś chyba szybko bo wygląda niechlujnie,slady eksploatacji zrobione przypadkowo ,bez logiki no i nie trzymaja skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 14 Października 2010 Autor Share Napisano 14 Października 2010 krzywe gąsienice Miałem z nimi same problemy, lepiej nie dałem rady zacieki farby Gdzie? nie rozwiercone lufy One strasznie małe są... ledwo co widać na zdjęciach Tu nie mam już nic na swoją obronę... malowanie robiłeś chyba szybko bo wygląda niechlujnie Bardzo powoli slady eksploatacji zrobione przypadkowo ,bez logiki no i nie trzymaja skali Chodzi o błoto, kurz czy otarcia? P.S. Cały czas wszyscy po mnie jeżdżą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 14 Października 2010 Share Napisano 14 Października 2010 P.S. Cały czas wszyscy po mnie jeżdżą Odróżniaj "jeżdżenie" od krytyki, to nie to samo... Poza tym w ogóle nie słuchasz rad kolegów, wstawiasz następną galerię i burzysz się, jeśli ktoś wskaże Ci błędy. Dla wszystkiego próbujesz znaleźć wymówkę - nie tędy droga pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 14 Października 2010 Share Napisano 14 Października 2010 Chodzi o błoto, kurz czy otarcia? Trudno powiedzieć gdzie kurz a gdzie błoto,wszystko w jednej tonacji kolorystycznej,a otarcia,raczej trudno otrzeć pojazd do koloru czystej stali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 14 Października 2010 Autor Share Napisano 14 Października 2010 Odróżniaj "jeżdżenie" od krytyki A ty odróżniaj żarty od mowy poważnej w ogóle nie słuchasz rad kolegów No już bez przesady! Słucham rad które mi dano! wszystko w jednej tonacji kolorystycznej Zaschnięte błoto kolorystycznie przypomina kurz raczej trudno otrzeć pojazd do koloru czystej stali. Kurczę, masz rację Ale zasugerowałem się tym, że nikomu wcześniej na to nie zwracano uwagi, gdy coś takiego wystąpiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 15 Października 2010 Share Napisano 15 Października 2010 Witaj! Co do zacieków farby, najprawdopodobniej nie rozcieńczas farby. Lepiej pomalować taki model 4X niż raz a zepsuć. Raczej nikt nie robi przetarć do srebnej stali na czołgu ( głównie może to dotyczyć gąsek, lewarka, zębów kół, obręczy kół itp.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 15 Października 2010 Autor Share Napisano 15 Października 2010 Co do zacieków farby, najprawdopodobniej nie rozcieńczas farby. Lepiej pomalować taki model 4X niż raz a zepsuć. Rozcieńczam, malowałem parę dni, a zacieki jeśli jakieś są (ja nie widzę) to pewnie zrobiłem lakierem (zupełnie sobie z nim nie radzę, albo robią się grudy albo się leje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 15 Października 2010 Share Napisano 15 Października 2010 Lakier również się rozcieńcza. Jakich w ogóle farb używasz, jakiego lakieru. Możesz opisać posczególne etapy malowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 15 Października 2010 Share Napisano 15 Października 2010 Słucham rad które mi dano! Szczerze? Jakoś nie widać pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 16 Października 2010 Autor Share Napisano 16 Października 2010 Lakier również się rozcieńcza. Jakich w ogóle farb używasz, jakiego lakieru. Możesz opisać posczególne etapy malowania? Rozcieńczam lakier... Farby MM, Sido, lakier Vallejo Szczerze? Jakoś nie widać Bo wdrażam je powoli Nie mów, że nie widzisz różnic między moimi kolejnymi modelami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi