stecubkb Napisano 15 Października 2010 Share Napisano 15 Października 2010 jak już wcześniej wspomniałem jestem na poczatku budowy dioramy w schronie kolejowym w konewce! wg. mych planów diorama ma przedstawiać niemiecką linie obrony z 1944 roku z okolic Tomaszowa(regionalna) Doszło tam w styczniu 1945 roku do sforsowania rzeki Pilicy . Nie było łatwo ,bo niemcy wybudowali szereg obiektów bojowych m.im R668, R701,ringstandy 58c i jeden R621 jak macie gdzieś jakieś wieści jak mozna zdobyć takiwe modele z gipsu w skali 1:35 to poproszę! do tego jak macie jakies pomysły jak urozmaicić diorame nadając jej "siły żywej" to z góry dziękuje;))) (w planach mam stworzenie zniszczonego mostu drogowego i most żelazny kolejowy który został zachowany, do tego szereg rowów p.czołgowych i okopów oraz zasieki na przedpolu obiektów. to wszystko otaczające lasy spalskie... oczywiscie biore tu pod uwage ,ze bitwa działa się w zimny styczeń więc śniegu zabraknąć nie może...) wiem..może jestem samobójcą aby to stworzyć...ale chęci i jakąś wiedzę mam na ten temat..potrzebuje poprostu rare rad;') Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 15 Października 2010 Share Napisano 15 Października 2010 Ja też próbowałem się tego podjąć, ale nie wyszło. Jestem z Inowłodza i znam wszystkie bunkry lini pilicy na pamięć, moge oprowadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stecubkb Napisano 25 Października 2010 Autor Share Napisano 25 Października 2010 stary dzieki ale ja jestem bunkrowcem i też je znam na pamięć... a ostatnimi czasy nawet co niektóre karczowałem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 25 Października 2010 Share Napisano 25 Października 2010 Teraz dopiero zobaczyłem twój nick. Ostatnio napisałem w twoim temacie na forum labiryntu, właśnie o krzaczkach. A co do bunkrów to będziesz musiał odlać sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 25 Października 2010 Share Napisano 25 Października 2010 Powiem tak, co do projektu, aż mi szczęka opadła, takie plany. Mam pytanie, duże zamierzasz to zrobić? Co do wykonania, masz już jakieś materiały czy dopiero zbierasz wszystko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 25 Października 2010 Share Napisano 25 Października 2010 Mam pytanie, duże zamierzasz to zrobić? 1:35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 3 Marca 2011 Share Napisano 3 Marca 2011 Pozdrawiam przewodnika z Konewki, dzięki za tour w lipcu 2008. sugeruję zrobić w tej skali jedynie wjazd do schronu, bo całość będzie miała ponad 10 metrów! Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 4 Marca 2011 Share Napisano 4 Marca 2011 My ze stecem to razem będziemy robić i ma mięć 40 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi