Eskimos Napisano 16 Października 2010 Share Napisano 16 Października 2010 Witam do mojego pierwszego warsztatu na tej stronie. Model Academy jest taki sobie. W poruwnaniu do E-4 firmy ICM, w ksztaltcie jest troszke inny, ale nie jestem znawcą tego typu, i na moje oczy wygląda wystarczająco. Kleje go w locie, to para zmian 1) pilot - ciało z pilota z nowego Airfixa BF-110, głowa z Italeri He-111. Pasy z taśmy. nie jestem zbyt zdolnym malarzem figurek, ale wygląda mi on nie zle 2) koła - pokrywy no koła są zakrutkie i bedę musiał dodać koncówki. Jak to najlepiej wymieżyć 3) podstawka - tam gdzie teraz widać szpare. Wyszpachluje ją po wyryciu dżiury. podporki od sterów ogonowych podszebowały sporo szlifowania, are reszte się klejyło bez problemów jak narazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 17 Października 2010 Share Napisano 17 Października 2010 Podpórki pod stateczniki wymieniłbym na delikatniejsze, będzie na pewno lepiej się prezentował, drut miedziany lekko spłaszczony powinien załatwić sprawę. Wydłużenie osłony goleni bym zrobił w ten sposób; na kalce technicznej, bądź cienkim papierze zaznaczam pozostały otwór w centropłacie, wycinam, przenoszę na płytkę i wycinam, później już tylko dopasowanie do reszty. Może wykonanie całej części w tym przypadku będzie lepszym rozwiązaniem, unikniesz problemu z miejscem połączenia dwóch części. Miejsce pod podstawkę bym najpierw zaszpaschlował, a później nawiercił. Pozdro Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eskimos Napisano 17 Października 2010 Autor Share Napisano 17 Października 2010 Dzięki Jarek. Szparę zalepiłem klejem cyano. Chyba lepiej się będzie trzymać niś szpachel jak wywiercę dziurę. Dobry pomysł aby zrobić całość pokrywy kół twoją sposobem. Tylko jedno pytanie; z tego co widać, czy kształt części z modelu jest prawidłowy (oprucz krótkości o której mówiłem poprzednio?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi