MrDyzio Napisano 17 Października 2011 Autor Napisano 17 Października 2011 Jak już ustaliliśmy wcześniej (na stronie 1 wątku) jest to wersja późna (finalna). "W ewidencji jednostek pancernych LWP figurował jeden zdobyczny wóz tego typu w wersji J, numer fabryczny 101 155 (lub 110 155) pochodzący z ostatniej serii produkcyjnej (tę odmianę budowano wyłącznie w zakładach Nibelungwerke), zdobyty prawdopodobnie w marcu 1945 roku." Cytuj
kornik_69 Napisano 18 Października 2011 Napisano 18 Października 2011 Czyli ten model w 35 będzie pasował ? http://www.modelarmour.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1902:dragon-pzkpfwiv-ausfj-latest-production&catid=37:kits&Itemid=60 Od razu mówię, żeby potem nie było. Nie znam się na niemieckiej pancerce, nie orientuję się w literaturze z tej tematyki (może polecicie mi coś?) i dlatego pytam kolegów bardziej doświadczonych i zorientowanych w temacie. Pozdrawiam Kornik Cytuj
MrDyzio Napisano 18 Października 2011 Autor Napisano 18 Października 2011 Korniku to jest ostatnia seria produkcyjna więc sądzę, że pasuje. Wzięła Cię na niego ochota? Cytuj
kornik_69 Napisano 18 Października 2011 Napisano 18 Października 2011 Ochota to mnie wzięła odkąd zobaczyłem planszę barwną tej maszyny w monografii Militaria i w Twoim wątku oczywiście Najpierw jednak trzeba musi zostać zakupiony i odczekać swoje w kolejce... Póki co czekam na twoje aktualizacje Pozdrawiam Kornik Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi