barcel91 Napisano 26 Października 2010 Share Napisano 26 Października 2010 Witam! Właśnie ukończyłem swój pierwszy w karierze samolot (do tej pory skleiłem parę czołgów). Jako że jest to pierwszy samolot proszę wytknąć mi błędy w celu poprawienia się na przyszłość. Przypomniało mi się że z błędów które wyłapałem to statecznik poziomu wkleiłem do góry nogami i 2 lekko roztargane kalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 26 Października 2010 Share Napisano 26 Października 2010 Muszę się napatrzeć bo niedługo czeka mnie praca nad tym zestawem ale w wersji F5. Chcę odwzorować to co koledzy właśnie wyciągają z ziemi ale w skali 1:1. Szkoda, że tamtego nie da się już poskładać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 26 Października 2010 Share Napisano 26 Października 2010 Nie jest źle, tylko troszkę usyfić by się go przydało, no i ten ślad po wypychaczy na pokrywie przedniej komory do zlikwidowania. A ogólnie to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 27 Października 2010 Share Napisano 27 Października 2010 statecznik poziomu wkleiłem do góry nogami to statecznik ma nogi? ogolem nie jest zle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 27 Października 2010 Share Napisano 27 Października 2010 Muszę się napatrzeć bo niedługo czeka mnie praca nad tym zestawem ale w wersji F5. Chcę odwzorować to co koledzy właśnie wyciągają z ziemi ale w skali 1:1. Szkoda, że tamtego nie da się już poskładać Neutral ale gratkę będziesz miał pozazdrościć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 27 Października 2010 Share Napisano 27 Października 2010 Witam Twoja Glacier Girl jak na pierwszy samolot w karierze wygląda całkiem całkiem. Nie jest idealnie, ale jest niezły zaczyn i jeśli zdecydujesz się na kolejne maszynki latające, to efekty mogą być bardzo obiecujące. Co do niedoskonałości to wyłapałem ich kilka: 1. Kalkomanie nie siadły tak jak powinny, ale tutaj jesteś przynajmniej częściowo rozgrzeszony, bo kalki Academy nie są tym co tygrysy lubią najbardziej. Niestety część z nich leży krzywo za co już należy Ci się lekka bura Czy używałeś płynów ? 2. Karabiny maszynowe są jasnostalowe, a powinny być raczej pomalowane na czarno lub na ciemny metalizer imitujący oksydę i delikatnie przetarte; 3. Dzięki zbliżeniu ramy oszklenia widać, że jest nieco krzywo pomalowana. Widocznie taśma maskująca lub maskol musiał nieco odejść w trakcie malowania; 4. Powierzchnia lakiernicza ma niestety delikatną skórkę pomarańczową; 5. Gdzie nie gdzie widać ślady szpachlowania i nie dokładnie przetrasowane linie podziału, które uwydatnił wash; 6. Brak żółtych końcówek łopat śmigieł; Co do brudzenia, to jest to już kwestia gustu. Ja osobiście chętnie zobaczyłbym o z przynajmniej delikatnymi śladami eksploatacji, ale nie każdemu to pasuje. Jak już napisałem model jest dobrym zaczynem lotniczej kariery Jestem pewien, że jeśli pociągniesz tę tematykę dalej, to efekty będą z modelu na model coraz lepsze, a same modele ciekawsze. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barcel91 Napisano 27 Października 2010 Autor Share Napisano 27 Października 2010 Korniku_69 otóż: 1. Płyn: skład chemiczny to h2o + kamień i chlor to znaczy kranówa zwykła:) 3. Fakt trochę farby odeszło razem z taśmą (robiłem to pierwszy raz) 4. Lepiej skórka z pomarańczy niż z ananasa 6. to wiem ale nie jestem radosnym posiadaczem żółtej farby ps dzięki wam za poświęconą uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi