taltos1 Napisano 6 Listopada 2010 Autor Share Napisano 6 Listopada 2010 To może popełnisz jakiegoś, tylko błagam, w słusznej skali (1/350) Twisted Evil Parę lat temu popełniłem - Yamato, Shinano, Hyuga. Mam jeszcze Kirishimę ale to dzieło mojego kumpla. Zrobiłem jeszcze- Gneisenau, Missouri, Alabama, North Carolina, Enterprise, Yorktown II, Prince Of Wales, Nelson, wszystkie w skali 1:700, większość to straszne starocie i jeszcze większa amatorka niż Tirpitz Posiadam jeszcze Hooda i Admiral Scheer w 1:720, ale to dzieła mojego drugiego kumpla i też amatorka, więcej grzechów brak. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 6 Listopada 2010 Share Napisano 6 Listopada 2010 Jak kiedyś pisałem, skala 1/700 ma 3 podstawowe zalety: - duży wybór - cena - zajmowana powierzchnia ... Niemniej jednak polecam 1/350 - pomyśl jak by Ci taki Tirpitz z tym kamo wyglądał w tej skali A wracając do tematu - kiedy jakaś relacja ? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 6 Listopada 2010 Share Napisano 6 Listopada 2010 pomyśl jak by Ci taki Tirpitz z tym kamo wyglądał w tej skali Taaaa a co powiesz na 1/200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 6 Listopada 2010 Autor Share Napisano 6 Listopada 2010 Właśnie cały urok 1:700, że są maluchami, małe jest piękne Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 7 Listopada 2010 Share Napisano 7 Listopada 2010 Taaaa a co powiesz na 1/200 Śmiej się, śmiej - jest tu na forum kolega z Yamato 1/200. I gdyby nie to, że wymyślił sobie jakiś SF-wynalazek, mogło by z tego powstać niezłe pływadło. Tylko z drugiej strony, chyba ciężko by było z dodatkami Wracając do tematu - masa tu Bismarck'ów - a wszystkie w tym samym schemacie - dlatego jak pisałem fajnie, że coś nowego. Tylko ta skala... ... Właśnie cały urok 1:700, że są maluchami, małe jest piękne Ale zdajesz sobie sprawę, że duże może więcej ? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 7 Listopada 2010 Autor Share Napisano 7 Listopada 2010 Ale zdajesz sobie sprawę, że duże może więcej ? A tu to bym dyskutował, np. boks, zawsze większy wygra, raczej nie... Mike Tyson miał tylko 180cm, jak był w formie to robił co chciał Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 8 Listopada 2010 Share Napisano 8 Listopada 2010 Mike Tyson miał tylko 180cm, jak był w formie to robił co chciał Teraz rządzą Kliczko, którzy krasnalami nie są ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekkarolczak Napisano 8 Listopada 2010 Share Napisano 8 Listopada 2010 Brawa za nietypowy kamuflaż, trochę szkoda olinowania i braku relingów ale zdaję sobie sprawę, że nie każdy podchodzi na poważnie do siedemsetek. Bandera do wymiany - aż boli - płyta pancerna 250 mm.... Dawaj następną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 8 Listopada 2010 Autor Share Napisano 8 Listopada 2010 Bandera do wymiany - aż boli - płyta pancerna 250 mm.... Jak najlepiej zrobić banderę, pewnie pokombinować z kalkomanią... Jest jakiś ciekawy patent Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekkarolczak Napisano 9 Listopada 2010 Share Napisano 9 Listopada 2010 kto się nie boi malować ten robi z bibułki papierosowej, ewentualnie druk na jak najcieńszym papierze, albo kalka - ale ty juz ją położyłeś na tej plastikowej banderze, więc odpada... Kalkę skleja się wtedy samą ze sobą - czeka aż podeschnie i formuje w łopotaną wiatrem. Potem do masztu, albo lepiej zawinąć ją na druciku który będzie flaglinką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 9 Listopada 2010 Autor Share Napisano 9 Listopada 2010 Kalkę skleja się wtedy samą ze sobą - czeka aż podeschnie i formuje w łopotaną wiatrem. Potem do masztu, albo lepiej zawinąć ją na druciku który będzie flaglinką. Dzięki za informację. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian70n Napisano 16 Lutego 2011 Share Napisano 16 Lutego 2011 Model cudnie wykonany. Jednak mam jadno zażalenie Czemu nie ma olinowania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 16 Lutego 2011 Autor Share Napisano 16 Lutego 2011 Model cudnie wykonany. Jednak mam jadno zażalenieCzemu nie ma olinowania . Hej, już pisałem wcześniej, jestem tylko amatorem i czasami robię modele prosto z pudła bez blach i olinowania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi