MartiniOCP Napisano 21 Listopada 2010 Autor Share Napisano 21 Listopada 2010 Czy na ostatnim zdjęciu, w silniku to silniczek? Very Happy Tak jest. Tzn tam są tryby, jakieś przełożenia. Silniczek elektryczny miał swoje miejsce pod maską. To była wersja z napędem, zasilana 2 paluszkami. Miało jeździć przód-tył. Niestety, wszystko stoi a ja nie chcę już dalej rozkładać bloku silnika bo jest bardzo mocno sklejony i, najpewniej, połamałbym go. Z resztą, jeśli ładnie wyjdzie to będzie stało za pleksiglasową szybką. Zawsze można wszystkie koła zapryskać podkładem a później na czarno To dobry pomysł, ale te opony są bardzo elastyczne a guma miękka. Nie wiem czy farba nie popęka. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 21 Listopada 2010 Share Napisano 21 Listopada 2010 Ładnie ci to idzie. Ja na twoim miejscu rozkleił bym ten silnik żeby to jeździło fajne by to wyglądało model który jeździ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekkarolczak Napisano 21 Listopada 2010 Share Napisano 21 Listopada 2010 Jeśli chodzi o koła - odlej kompletne koło z oponą ale cztery razy - rozwiąże to problem inności - i pomalowane lepiej będą wyglądać, niż gumowe - które nawiasem mówiąc zawsze wyglądają nierzeczywiście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 21 Listopada 2010 Share Napisano 21 Listopada 2010 Ja na twoim miejscu rozkleił bym ten silnik żeby to jeździło fajne by to wyglądało model który jeździ. Alfa Romeo to dzieło sztuki a nie zabawka miejsce w gablotce jak najbardziej uzasadnione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 21 Listopada 2010 Share Napisano 21 Listopada 2010 Rozumiem ale chodziło mi o to że model ma nawet nawet detale silnika itp, a na dodatek jeździ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 21 Listopada 2010 Autor Share Napisano 21 Listopada 2010 Ja na twoim miejscu rozkleił bym ten silnik żeby to jeździło fajne by to wyglądało model który jeździ. Zgadzam się z Tobą ale nie jestem doświadczonym modelarzem, więc mam uzasadnione obawy, że po prostu zniszczę ten blok i będzie kaszanka. To by był mocny demotywator:) I tak jest SPORO do dorabiania. odlej kompletne koło z oponą ale cztery razy - rozwiąże to problem inności Jest to jakieś wyjście i jak nie wypalą inne opcje, tzn, jeśli tak jak mówisz kiepsko będą wyglądały gumowe opony + jedna z żywicy, to tak zrobię. Trochę szkoda bo te z modelu są fajnie miękkie i lekko uginają się pod ciężarem Alfy. Alfa Romeo to dzieło sztuki a nie zabawka Mr. Green miejsce w gablotce jak najbardziej uzasadnione. High 5;] Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekkarolczak Napisano 22 Listopada 2010 Share Napisano 22 Listopada 2010 Ugięcie opony można zaszlifować w żywicy. No chyba że wolisz mieć jeżdżącą zabawkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 26 Listopada 2010 Autor Share Napisano 26 Listopada 2010 Troszkę pracy z przednim zawieszeniem. Dużo dorabiania, wszystko bardzo zmęczone. Oczywiście, wystające metalowe końcówki zostaną docięte pod wymiar i zakończone odlewem w kształcie łba śrubki. Najgorzej jest z wahaczami. Mocowania były połamane i ciężko jest dorobić je tak, żeby koło stało równo. Jakoś wyszło, choć pochylenie jest dodatnie. Zawsze mogę to skorygować lekko wyginając oś koła. Poza tym, brak maglownicy. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 27 Listopada 2010 Autor Share Napisano 27 Listopada 2010 kolejna przymiarka na sucho. Tym razem z odlanym kołem i paroma innymi szczegółami. Będę musiał poprawić maglownice bo zrobiłem za długą i koła nie stoją równo. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 28 Listopada 2010 Share Napisano 28 Listopada 2010 I co planujesz z oponą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 28 Listopada 2010 Autor Share Napisano 28 Listopada 2010 (edytowane) Co do koła to będę próbował sił żeby mieć silikonową oponę i żywiczną felgę. Jeśli to nie wypali, odleje całe koło z żywicy. Jeśli efekt końcowy będzie żałosny, tzn. jeśli całość będzie znacznie różniła się od reszty, to spróbuje odlać 4 koła. To ostatnie wyjście troszkę mnie martwi bo te oryginalne kola naprawdę fajnie wyglądają. Póki co, muszę zainwestować w silikon, więc pewnie dopiero pod koniec tygodnia coś zacznę z tym robić. Oprócz tego, do odlewu opony bardzo przyda się jakaś próżnia bo,co prawda, silikon którego używam nie pozostawia pęcherzyków powietrza, ale już żywica (jakiś novol) sprawia problemy a chciałbym w przypadku koła mieć idealną powierzchnię. Pzdr. Edytowane 28 Listopada 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 28 Listopada 2010 Autor Share Napisano 28 Listopada 2010 Troszkę bliżej końca choć ciągle daleko: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi