knightrider Napisano 2 Listopada 2010 Share Napisano 2 Listopada 2010 Jak na początek to 1:72 jest najlepsza. Takie jest moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 2 Listopada 2010 Share Napisano 2 Listopada 2010 Moim zdaniem na początek lepsza jest 1/72. Dlaczego tak sądzę: -tańsze modele a co za tym idzie dodatki, fabry itp. -idealny poligon doświadczalny przed większą skalą np. 1/48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 2 Listopada 2010 Share Napisano 2 Listopada 2010 Liczba części w skali 1/72 jest o wiele mniejsza niż w 1/35. Moim jednak zdaniem łatwiej by Ci było zacząć od 1/35. Dlaczego? Bo wszystko jest większe. Łatwiej Ci będzie pomalować bandażę kół, wszystko skleić do kupy niż bawić się w szlifowanie i malowanie takiego maleństwa. Ja już sklejam kilka ładnych lat i cały czas ciężej mi robić 1/72 niż 1/35. A i w 1/35 da się kupić modele za około 50 zł. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 2 Listopada 2010 Autor Share Napisano 2 Listopada 2010 1/35 da się kupić modele za około 50 zł. To akurat prawda, np: Panzer4 z Academy i kilka pojazdów z Zawedy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 2 Listopada 2010 Share Napisano 2 Listopada 2010 Też proponował bym Ci 35, dawno już nic nie robię w pancerce, ale zawsze dużo bardziej odpowiadała mi duża skala. A może 48? to taka pośrednia skala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi