Gościu Napisano 2 Listopada 2010 Share Napisano 2 Listopada 2010 Pobocznie dłubie w figurce. Z dioramy wyeliminowałem rycerza, więc postanowiłem go wykorzystać...zabrakło wszystkiego pod nim. Wziąłem jakąś stara figurkę szwaba, po czym rozciąłem jej nogi, gdyż była w pozycji na baczność. Podciąłem jedną z nóg,zgiąłem, Zeszlifowałem wszytko co miała na sobie(oprócz pasa, bo ten akurat pasuje).Skorygowałem układ rąk pod mnie pasujący. Wkleiłem naramienniki z blaszki wycięte, guziki, wykonałem coś na imitacje maciejówki, torbę z hełmem oraz przerobiłem jakiś chlebak...ogólnie to wszytko jakaś tam imitacja jest, natomiast mam w głowie słowa jednego kolegi od figur, nie wszytko na raz, po kawałku, aż do skutku. W zamyśle ma to być wojak z okresu łupania bolszewików 1920r. Będzie stał jedną stopą na ruskiej fladze, a na kolanie ma przełożoną naszą. No nic, tak to wygląda. Oczywiście broń nie ta, robi się właśnie poprawna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ŁukaszW Napisano 4 Listopada 2010 Share Napisano 4 Listopada 2010 Zapowiada się świetna scenka super figsy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 4 Listopada 2010 Autor Share Napisano 4 Listopada 2010 Dzięki Łukasz. Meczę dalej Zawisza zaśniedział..na razie bazowo. Statysta 2,mniejszy, dostał wpierw podkład z Gunze 1200 i dół już mu psiknąłem glossem,żeby zobaczyć jak to się ma faktycznie. Łepek zabezpieczyłem maskolem, żeby farfocli na buźkę nie nakłaść. Wiem, że tak pomników się nie odgradza, ale to mój pomnik i mnie dziwnie będzie wyglądał ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 5 Listopada 2010 Share Napisano 5 Listopada 2010 łaaaaaaaaaaał ale się świetnie zapowiada a ta dzida to będzie tak sterczała? ktoś sobie może oko nią wyjąć.. no chyba że będzie w obrębie ogrodzenia.. a to ciasto na pieroga pod figurkami to po co to? a litery to wyrzeźbione w gipsie? a czemu krzywo? szkoda, że się nie wstrzymałeś do 11.11.. teraz do konkursu cię nie wcielą.. wiesz.. regulamin.. ale znając twoje tempo to z 10 takich samych zdążysz machnąć.. siadam w pierwszym rzędzie i czekam na ciąg dalszy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 5 Listopada 2010 Share Napisano 5 Listopada 2010 Tak jak koledzy piszą, ciekawie się zaczyna. Ta figurka rycerza jest od Adalbertusa . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 5 Listopada 2010 Share Napisano 5 Listopada 2010 Na bank Adalbertus. Oryginalny pomysł, super! Czekam na kolejne zdjęcia z warsztatowego pola walki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 5 Listopada 2010 Autor Share Napisano 5 Listopada 2010 Dzięki. Tak, Adalbertus 54mm, metal. a to ciasto na pieroga pod figurkami to po co to? Odpowiedzi sam sobie udzieliłeś. szkoda, że się nie wstrzymałeś do 11.11.. teraz do konkursu cię nie wcielą.. wiesz.. regulamin.. Wiem, wiem. Skoro wspomniałeś śpieszę z odpowiedzią. Z założenia nie miałbym zamiaru w nim brać udziału, z dwóch powodów. 1.Przy pierwszym razie mocniejszej konwersji nie ma co się pchać przed szereg, wstydu sobie nie trzeba robić. 2.Nie zgadzam się z formułą konkursu, eliminuje sporą część użytkowników, bardzo wąski temat. Albo wszyscy, albo nikt. ale znając twoje tempo to z 10 takich samych zdążysz machnąć..siadam w pierwszym rzędzie i czekam na ciąg dalszy.. To weź chipsy i cole Rozprawek n/t - po co są ogrodzenia - chyba nie będę uskuteczniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 5 Listopada 2010 Share Napisano 5 Listopada 2010 Flaga do deptania już wybrana? Tu masz parę niesympatycznych wzorów, żeby przez przypadek sierpomłotowata się nie pojawiła : http://flagspot.net/flags/su-ru_h.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 6 Listopada 2010 Autor Share Napisano 6 Listopada 2010 Flaga do deptania już dawno zrobiona, ino nie pomalowana. Wiem Lord, dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corsair Napisano 6 Listopada 2010 Share Napisano 6 Listopada 2010 A jakby tak rycerza na krzyżackiej fladze postawić? Trochę trzeba było by się namordować by takową w imitacji odlewu z brązu wykonać, ale nie jest to rzecz niemożliwa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 9 Listopada 2010 Autor Share Napisano 9 Listopada 2010 Obawiam się, że mocniejszy detal w pomniku mija się z celem. CD męczenia figury mniejszej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corsair Napisano 10 Listopada 2010 Share Napisano 10 Listopada 2010 Obawiam się, że mocniejszy detal w pomniku mija się z celem. Racja... nastąpił by przerost treści. Przekonałeś mnie "Deptacz" wygląda niesamowicie. Ciekawie to będzie wyglądać na żywca. Tylko nie przesadź ze śladami eksploatacyjnymi na pomniku ( gołębie ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olej1965 Napisano 5 Stycznia 2011 Share Napisano 5 Stycznia 2011 ŚWIETNE !! Znakomity pomysł i co nie jest bez znaczenia doskonałe zdięcia. Z niecierpliwieniem czekam na ciąg dalszy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikiwiesiek Napisano 5 Stycznia 2011 Share Napisano 5 Stycznia 2011 popieram, wygląda fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi