kamil83 Napisano 25 Lutego 2011 Autor Share Napisano 25 Lutego 2011 Ale póki co nie mam aero, więc ten model będzie wykonany pedzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 25 Lutego 2011 Share Napisano 25 Lutego 2011 ludziska maja racje, trzeba sie przelamac i kupic pistolecik, efekty sa jek dzien do nocy :-) Nie zgodzę się z tym. Jeżeli ktoś ma rękę do pędza to efekty są porównywalne, poza tym niektórych technik malowania modeli aerografem nie da rady wykonać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 25 Lutego 2011 Autor Share Napisano 25 Lutego 2011 No i nareszcie jakiś głos rozsądku. Też tak uważam. Wszyscy teraz malują aero, a wcześniej nie poznają technik malowania pędzlem. A poza tym zgodzę się, że pędzlem da się osiągnąć świetne wyniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 26 Lutego 2011 Autor Share Napisano 26 Lutego 2011 Witam! Model gotowy do washowania. Nałożone kalki i pokryty warstwą sido. Jak widać na zdjęciach niektóre elelnenty już są zawashowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 26 Lutego 2011 Autor Share Napisano 26 Lutego 2011 Kontynuuję monolog. Dziś zrobiłem łosza i suchy pędzel. Pojazd prezentuje się tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 3 Marca 2011 Autor Share Napisano 3 Marca 2011 Witam! Model już w pełni pomalowany i złożony w 90%. Brakuje jeszcze gąsek. I obrzucam go bambetlami, jak widać na zdjęciach. Model się świeci, ale nie jest jeszcze pomalowany matowym lakierem. Mam nadzieję, że nie jest najgorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 7 Marca 2011 Autor Share Napisano 7 Marca 2011 Witam! Gąski założone i modelik dostał trochę bambetli. Jeszcze go trochę przypudruję i kończę. Chcę tym razem mieć w miarę czysty model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek18 Napisano 7 Marca 2011 Share Napisano 7 Marca 2011 Moim zdaniem bardzo fajnie ci ten model wyszedł. Ja osobiście wolę jak model jest tak przykurzony a nie zawalony błotem. Pomimo że to dośc tanie model bardzo ładnie się prezentuje. Powiedz mi jeszcze jak poradziłeś sobie z tymi gąskami, ja w swoim shermanie z italeri przez godzinę z suszarką do włosów walczyłem. Ale wyszło całkiem całkiem. Tutaj też gąski się elegancko prezentują. Jedna rzecz to to że pierwsze koło (to które jest zaraz po napędowym) tak troszkę jest do góry dźwignięte przez gąske. Pozdrawiam Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 7 Marca 2011 Autor Share Napisano 7 Marca 2011 Gąski malowałem dość długo. Pozwalałem wysychać farbie naturalnymi metodami. A to zawieszenie też mnie drażni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 8 Marca 2011 Autor Share Napisano 8 Marca 2011 I po kurzeniu model wygląda tak. Na tym koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 9 Marca 2011 Share Napisano 9 Marca 2011 Jakiś dziwny ten kanister z tyłu. Wygląda jakby po prawej był przymocowany do jakiejś pionowej listwy. I jeszcze ten pasek. Pomijam sensowność tego co widzę. Ale jeśli tak jest to może pomalować pasek na inny kolor. Teraz widzę, że to jakaś żywica. Widziałeś taki patent na jakimś zdjęciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 11 Marca 2011 Autor Share Napisano 11 Marca 2011 Witam! Widziałem zamontowany karnister w tamtym miejscu, choć przyznaję się, że jego dziwne ułożenie, to moja wizja artystyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi