szczurek157 Napisano 8 Listopada 2010 Share Napisano 8 Listopada 2010 Witam, Mam problem natury technicznej. Przy sklejaniu Pz IV naszedł czas abym pomysłał jak skleić koła napędowe, napinające oraz gąski, w taki sposób abym mógł je i pomalować i skleić. Cały czołg złożyłęm z kilkoma wyjatkami na malowanie, jak bak z paliwem, oraz koła napędowe, na przymiarkę chchiałem na "sucho" założyć Gąski, I tu pojawia się Big problem. Gąski z MagicTrack są Sztywne, Choć przy sklejaniu Dawałem minimalną ilosć kleju, nawet czasem za mało... Cały problem wynika z tego, że niepotrzebnie zakładałem Błotniki, myśląc że gąski się zmieszczą, i faktycznie, mieszczą się, ale nie chcą się tak wygiąć, że wyglądają nienaturalnie... Typu zamiast opierac się na małych kółkach pod własnym ciężarem, unoszą się do góry. Czy jest jakiś specyfik, preparat czy metoda, na UELASTYCZNIENIE moich gąsek. Przynajmniej na przyszłość wiem, jak sklejać takie części... Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekkarolczak Napisano 9 Listopada 2010 Share Napisano 9 Listopada 2010 Takie gąski skleja się na kołach jedynie założonych na osie. W zamknięty obwód. Potem zdejmujesz koła z osi, wyjmujesz z obwodu gąsek i malujesz - potem wszystko w odwrotnej kolejności. Ale już po ptokach. Może klej Tamiya Extra Thin wniknie i zmiękczy na tyle że ogniwo po ogniwie będziesz je w stanie poobracać... Ale nie ręczę za efekt, choć powinno się udać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi