Samik Napisano 14 Marca 2007 Share Napisano 14 Marca 2007 Witam Chciłbym poznać opinię modelarzy na temat tego modelu. Chciałbym kupić model Sd.Kfz.251/1 Ausf.C Stuka zu fuss najlepiej w malowaniu Warszawa 44' w skali 1:35. Na chwilę obecną znalazłem tylko modele z Dragona i AFV. Z tego co widziałem to Dragon ma właśnie malowanie warszawskie. Pytanie tylko jak dobre są wypraski i szczegółowość modelu? AFV akurat mam możliwość zakupu w granicach 90 zł. Tu mam też pytanie do malowania. Jako, że nie posiadam aerografu i wszystko maluję pędzelkami jak wygląda malowanie blaszek? Czy trzeba je przyklejać czy można sobie odpuścić? Słyszałem, że kiepsko się maluje blaszki farbkami akrylowymi i w dodatku z pędzelka. Pozdrawiam Samik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 14 Marca 2007 Share Napisano 14 Marca 2007 (edytowane) Witaj. Mam model DRAGONA nr kat.: 6284 http://www.perthmilitarymodelling.com/reviews/vehicles/dragon/dr6284.htm ... nie ukrywam, że modelarstwo pancerne traktuję raczej jako odskocznia ale jak dla mnie model jest fantastyczny. Nie wiem jak z poprawnością i wymiarami ale model jest bardzo szczegółowy i posiada wspomniane przez Ciebie malowanie z 44` z Warszawy. Co do malowania blaszek pędzelkiem ... no cóż, nie ma co ukrywać, że jest to bardziej kłopotliwe ale nie jest to problem nie do przeskoczenia. Obecnie pracuję nad modelem, coś więcej będę mógł powiedzieć po zakończeniu prac. Ogólnie - dobry produkt, polecam. AFV ... no cóż, podobno jeszcze lepszy niż DRAGON ... jeżeli możesz go kupić za 90zł ... nie zastanawiaj się Edytowane 14 Marca 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 14 Marca 2007 Share Napisano 14 Marca 2007 AFV bije Dragona prawie we wszystkim - jedyna rzecz lepsza w DMLu to faktura drewna na skrzyniach do rakiet, ogniwka i trochę uprzyjemniaczy. Poza tym w AFV mogą występować problemy z spasowaniem - raczej nie drastyczne, ale jednak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samik Napisano 15 Marca 2007 Autor Share Napisano 15 Marca 2007 ech... Model został mi sprzątnięty sprzed nosa. Na drugi raz muszę szybciej działać a nie zastanawiać się kilka dni. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samik Napisano 23 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2007 Witam ponownie. Znowu znalazłem model Zu fuss. Jednak jest to zestaw 3 modeli Sd.Kfz.251 z AFV a nie do wyboru jeden z 3 wersji. Czy ktoś zna to wydanie? Czy warto to brać? Pozdrawiam Samik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 23 Kwietnia 2007 Share Napisano 23 Kwietnia 2007 WARTO! Choć działka i cały Flakdrilling Socklafette wymaga sporego nakładu pracy. Poza tym w tym wypadku "Stukę" masz w wersji Ausf.D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi