ZajcuNS Napisano 17 Listopada 2010 Share Napisano 17 Listopada 2010 Witam, A więc, cóż witam jeszcze raz. Po długiej przerwie od modeli (jakiejś rocznej) chciałbym może powoli wracać do roboty :P Długa przerwa była spowodowana brakiem czasu, teraz mam go troche może bym wrócił. Planuje żółwim tempie zrobić ten model. Bedzie malowany ręcznie a tylko karoserie zaniosę do kolegi ktory ma areograf i mi maźnie go ładnie na żółto z czarnym paskiem po środku. Zdjęcia dam później bo na razie siedze i odpakowuje wszystko, ale części jest od groma. Liczę na pomoc i Pozdrawiam P.S a i dodam że ten zestaw mam już rok, a ferrari f 430 było składane w sumie na szybko na wakacjach w Wiedniu wiec nie wyszło za ładnie ale jak pisze było to rok temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 18 Listopada 2010 Share Napisano 18 Listopada 2010 tylko karoserie zaniosę do kolegi ktory ma areograf i mi maźnie go ładnie na żółto z czarnym paskiem po środku. O czym ty mówisz? Tylko Rosso Ferrari! nie wyobrażam sobie innej opcji W każdym razie życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZajcuNS Napisano 18 Listopada 2010 Autor Share Napisano 18 Listopada 2010 Myślę coś w tym stylu : lub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 18 Listopada 2010 Share Napisano 18 Listopada 2010 Wstyd i hańba!!! Na zielono Ferrari?! Na stos z nim!!!! A tak na serio powodzenia i czekam na dalsze efekty prac P.s żółty nawet sympatyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 18 Listopada 2010 Share Napisano 18 Listopada 2010 Proszę o wybaczenie, ale ten seledynowy wygląda jak atrapa samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 18 Listopada 2010 Share Napisano 18 Listopada 2010 Możliwe, nawet felgi jakieś takie grubo ciachane A co do koloru to fajny by był jakiś czerwony, ale ten podstawowy Rosso Corsa, bo trochę ich na tym świecie jeździ, ale jakiś odcień, powiedzmy Rosso Barchetta? Coś takiego odnośnie lakierów ferrari znalazłem: http://www.rossocorsa.pl/laferrari/encyklopedia/kolory/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek j Napisano 19 Listopada 2010 Share Napisano 19 Listopada 2010 żółty najlepszy. Kiedyś widziałem białe, też nie głupio wyglądało. Ten zielony to do japońskiego plastiku ;-) Pozdr JJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TANKISTA87 Napisano 19 Listopada 2010 Share Napisano 19 Listopada 2010 Rzeczywiście ten seledynowy wygląda jak atrapa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZajcuNS Napisano 19 Listopada 2010 Autor Share Napisano 19 Listopada 2010 Ja mam pytanie jak ten niedoświadczony - bo ja z czołgów jestem ;p Jak będę malował karoserie to wystarczy zwykła farba do areo i maznąć czy jakoś nadzwyczajne farby są używane do samochodów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 19 Listopada 2010 Share Napisano 19 Listopada 2010 Zielony fajnym kolorem jest - ale nie dla Ferrari !!! Co innego Lamborghini - tam pasuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 19 Listopada 2010 Share Napisano 19 Listopada 2010 Jak będę malował karoserie to wystarczy zwykła farba do areo i maznąć czy jakoś nadzwyczajne farby są używane do samochodów ? Teoretycznie można zwykłą, ale lepiej chyba użyć takiej z mieszalni, zwłaszcza że masz aero. Tam mogą Ci zrobić dowolny kolor, jak dokupisz rozpuszczalnik możesz spokojnie pryskać, albo ewentualnie spraye. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 21 Listopada 2010 Share Napisano 21 Listopada 2010 Polecam farby Gunze z serii C. Do modeli samochodów firmy Ferrari jest nawet specjalna: http://www.gunze.pl/go/_info/?user_id=C158&lang=pl Każda inna błyszcząca też będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mzmichal Napisano 23 Listopada 2010 Share Napisano 23 Listopada 2010 Ja bym malnął go na beżowo-koperkowo-czekoladowo-rumiankowo. Nie no, tylko i wyłącznie odcień czerwonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi