Skocz do zawartości

Revell Ferrari Set II (Ferrari Enzo) 1:24

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

re05707.main.jpg

A więc, cóż witam jeszcze raz. Po długiej przerwie od modeli (jakiejś rocznej) chciałbym może powoli wracać do roboty :P

Długa przerwa była spowodowana brakiem czasu, teraz mam go troche może bym wrócił.

Planuje żółwim tempie zrobić ten model.

Bedzie malowany ręcznie a tylko karoserie zaniosę do kolegi ktory ma areograf i mi maźnie go ładnie na żółto z czarnym paskiem po środku.

Zdjęcia dam później bo na razie siedze i odpakowuje wszystko, ale części jest od groma.

Liczę na pomoc i Pozdrawiam

P.S

a i dodam że ten zestaw mam już rok, a ferrari f 430 było składane w sumie na szybko na wakacjach w Wiedniu wiec nie wyszło za ładnie ale jak pisze było to rok temu.

Napisano
tylko karoserie zaniosę do kolegi ktory ma areograf i mi maźnie go ładnie na żółto z czarnym paskiem po środku.

O czym ty mówisz? Tylko Rosso Ferrari! nie wyobrażam sobie innej opcji W każdym razie życzę powodzenia

Napisano

Wstyd i hańba!!! Na zielono Ferrari?! Na stos z nim!!!! A tak na serio powodzenia i czekam na dalsze efekty prac

P.s żółty nawet sympatyczny.

Napisano

Ja mam pytanie jak ten niedoświadczony - bo ja z czołgów jestem ;p

Jak będę malował karoserie to wystarczy zwykła farba do areo i maznąć czy jakoś nadzwyczajne farby są używane do samochodów ?

Napisano

Zielony fajnym kolorem jest - ale nie dla Ferrari !!! Co innego Lamborghini - tam pasuje...

Napisano
Jak będę malował karoserie to wystarczy zwykła farba do areo i maznąć czy jakoś nadzwyczajne farby są używane do samochodów ?

Teoretycznie można zwykłą, ale lepiej chyba użyć takiej z mieszalni, zwłaszcza że masz aero. Tam mogą Ci zrobić dowolny kolor, jak dokupisz rozpuszczalnik możesz spokojnie pryskać, albo ewentualnie spraye.

Napisano

Ja bym malnął go na beżowo-koperkowo-czekoladowo-rumiankowo.

Nie no, tylko i wyłącznie odcień czerwonego.