Greenberg Napisano 21 Listopada 2010 Share Napisano 21 Listopada 2010 Zakupiłem zestaw Revell Lkw 7t mil GL czyli po polsku Man GL postanowiłem iż będę go przerabiał na wersję THW (Technisches Hilfswerk/Służba Ratownictwa Technicznego) Przeróbek niewiele a z racji żem początkujący powinno się udać Będzie w wersji kiprującej wiec siłownik i paka do lekkich zmian Malowanie wg. zdjęć : (zdjęcie przykładowago malowania na hds się nie pokuszę ) jutro pierwsze zdjęcia pozdrawiam dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 21 Listopada 2010 Super Moderator Share Napisano 21 Listopada 2010 Witam Sam dłubię MAN z revella ale jeśli chcesz wersje z kiprem to zmian sporo. Całkowicie nowa skrzynia bo ta w modelu niestety tylko do wersji "cargo". Będę zaglądał, jak chcesz podaj maila na pw podeśle kilka fotek tego co mam do MAN. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greenberg Napisano 21 Listopada 2010 Autor Share Napisano 21 Listopada 2010 z racji nie dolewek na ramie sklejono i zaszpachlowano doklejam systematycznie kolejne elementy i szlifuje czekam do jutra a żeby kupić szary podkład. stan ostateczny na dziś: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 21 Listopada 2010 Super Moderator Share Napisano 21 Listopada 2010 Hej Trochę nieostre fotki, a no i domyślam się że to 72? Ja męczę w 35 co i tak nie zmienia faktu że to revell Fotki poszły na maila Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greenberg Napisano 21 Listopada 2010 Autor Share Napisano 21 Listopada 2010 Tak oczywiście 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greenberg Napisano 22 Listopada 2010 Autor Share Napisano 22 Listopada 2010 zaszalałem i kupiłem podkład motipa do plastików po czym malowanie właściwe ramy szarym humbrolem 31 slate grey co by w miarę odpowiadało kolorowi podwozia w wersji THW zabrałem się także za koła są ruchome zgrzewane piasty znów humbrol 31 opony pactra a1 gdyż bosko się ją matuje papierem ściernym (nie sugerujcie się połyskiem opon długo nie potrwa) i lekkim niedomalowaniem poprawię jutro... i oczywiście malutkie czerwone elementy pokrywki łożyska na piaście i otworu smarowniczki(?) na dziś tyle idę spać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi