kokos85 Napisano 25 Listopada 2010 Share Napisano 25 Listopada 2010 Witam wszystkich dziś postanowiłem podrzucić wam do oceny 2 samolociki w skali 1:144. Sklejało się je przyjemnie Jak na razie mam kłopoty z malowaniem lakierem bezbarwnym ale z czasem i to ogarnę mam nadzieje że będą się podobać choć troszkę. Aha dodam że to moje początkowe modele trzeci i czwarty w mojej karierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 25 Listopada 2010 Share Napisano 25 Listopada 2010 Samolociki całkiem ładne jak na malowane pędzlem. Z drobiazgów to widać, że kółka trochę nierówno się przykleiły. Ładnie pomalowane owiewki. W jaki sposób je malowałeś? Zdjęcia natomiast są takiej jakości, że nie zdziwię się jak moderator poprosi Cię o ich usunięcie. Musisz trochę ogarnąć aparat który masz. Głównym problemem jest ostrość. Przy ogniskowej f2.7 ciężko jest uzyskać dobrą głębię ostrości, ale spróbuj może robić zdjęcia z większej odległości. Ustaw też może pomiar ostrości na jednopunktowy i skieruj jej pomiar to te części modelu które chcesz wyeksponować. Zdjęcia niepotrzebnie takie duże. Więcej światła albo zrób parę zdjęć z lampą błyskową. Czekam na lepsze fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 25 Listopada 2010 Autor Share Napisano 25 Listopada 2010 Postaram się zrobić lepsze zdjęcia bo te były robione przy słabym świetle... co do owiewek najpierw oklejam taśma a później delikatnie i dokładnie wycinam miejsca które maja być malowane teraz zaczynam pracować nad A-10 revella w 1:72 wiec jak dojdę do owiewki to mogę zdjęcia wrzucić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 25 Listopada 2010 Share Napisano 25 Listopada 2010 Za malowanie owiewek i kółek należy Ci się 5+. Naprawdę przy tej skali nie jest to takie trywialne. Jedno zdjęcie jeszcze zrób z zapałką lub grosikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 25 Listopada 2010 Share Napisano 25 Listopada 2010 A-10 powiadasz? No chętnie zobaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 26 Listopada 2010 Share Napisano 26 Listopada 2010 Zawsze miło jest zobaczyć kolejnego takiego szkraba na forum Są małe, często uproszczone i wymagające stabilnych rąk, ale niesamowicie pocieszne. Twoje wyszły nieźle. Szczególnie Hornet przypadł mi do gustu. Powodzenia w kolejnych projektach! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 26 Listopada 2010 Autor Share Napisano 26 Listopada 2010 dzięki koledzy Szczególnie Hornet przypadł mi do gustu. Hornet był robiony jako drugi postaram się dziś zrobić lepsze zdjęcia to wrzucę wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 26 Listopada 2010 Autor Share Napisano 26 Listopada 2010 mam nadzieje że te fotki przypadną wam do gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 26 Listopada 2010 Share Napisano 26 Listopada 2010 Dużo lepiej; dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi