Serek Napisano 17 Marca 2007 Share Napisano 17 Marca 2007 Witam czy ktoś może malował już takimi farbkami ? Ja mam humbrola i nie wiem czym rozcieńczyć pod aero , bo te farbki chyba jakoś się spejanym "czymś" rozcieńcza żeby nie straciły swojej przeżroczystości , chociaż sam nie wiem więc jak ktoś jużmalował niech napisze czym. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 17 Marca 2007 Share Napisano 17 Marca 2007 Mówisz o farbach typu clear orange itd. ?? Ja takiej farbki używam do kierunkowskazów... Aerografem jeszcze nie malowałem, ale wiem, że często robią się gluty. Myślę, że zwykły rozcieńczalnik WAMOD'u itp. będzie odpowiedni... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek330 Napisano 17 Marca 2007 Share Napisano 17 Marca 2007 Te farbki chyba są na bazie jakiegoś spirytusu. Ja maluje pedzlem lub poprostu kierunkowskaz maczam w puszcze i szybko "przekrecam" cześć aby farbka sie rozpłynela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 17 Marca 2007 Autor Share Napisano 17 Marca 2007 Pretorian ty malujesz pędzlem ale małe rzeczy, a ja mam zamiar malować duuże koguty do modelu i dlatego chce aero, bo po pędzelku mogą zaciei zostać, spróbuje rozcieńczalnikiem zwykłym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 17 Marca 2007 Share Napisano 17 Marca 2007 Spróbuj kapeczkę rozcieńczyć i pomalować ramkę przezroczystą, a potem spirytem albo czystą rozcieńcz i zobacz co to da. Powiem Ci tylko tyle, że pachnie to praktycznie tak sam jak marker spirytusowy też pomarańczowy, więc możliwe, że jest to farba na bazie spirytusu jak powiedział Bartek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 17 Marca 2007 Autor Share Napisano 17 Marca 2007 No zobaczymy dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 17 Marca 2007 Share Napisano 17 Marca 2007 Jak sie maluje tym clearem?? Ja z humbrolami(clear) mam złe wspomnienia! Wogóle jeden wileki glut (mimo że to była nowa farbka) niechce się to rozmieszać o , a jakimś nieżłym pokryciu malowanego miejsca to nie mówie ! Ja polecałbym cleary tamki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 17 Marca 2007 Autor Share Napisano 17 Marca 2007 Deco może jakoś trafiła Ci się zleżała farbka i dlatego tak masz, ja mam całkiem żadziutką i ładnie kryjącą farnkę, zobaczymy co z tego wyniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi