wojtuch007 Napisano 19 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2011 Ach nie ma to jak lanie po dłuższej przerwie ... Niestety wczoraj znów nic nie zrobiłem przemekgksw3 koła musiałem pochylić bo niestety po załorzeniu kasty ocierały o wnęke pozatym mam dopiero 13 lat i nie mam jeszcze tak dużej wiedzy. Felgi poprawie jeśli uda się zdjąć z nich opony bo dopiero na zdjęciach widzę że nie jest zbyt dobrze Znasz jakieś 'domowe' sposoby na polerkę bo cała moja chemia zaschła lub przestała działać po dość długiej przerwie w użytkowaniu. Na linie i wash też nie mam swojego sposobu bo kiedyś miałem takie stare rosyjskie cuś, wyglądające jak długopis tyle że do środka wlewało się farbę i tym robiłem linie bo aplikowało ciągle jedną ilość farby. Niestety też nie do uratowania więc wyrzuciłem Nissan pewnie dopiero w galerii bo już 70 % zrobione kornik_69 fotele były poprawiane kilka razy i ciągle jest tak samo. Ewentualnie mogę dać tą czekoladową część w czarny mat, jako akcent do kasty. Linie były pogłębiane Rabbit666 niby było pomniejszane 25 razy ale może być jako plakat No to chyba tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 19 Stycznia 2011 Share Napisano 19 Stycznia 2011 kornik_69 fotele były poprawiane kilka razy i ciągle jest tak samo. Ewentualnie mogę dać tą czekoladową część w czarny mat, jako akcent do kasty. Linie były pogłębiane Jakoś ciężko mi uwierzyć, że nie da się zmyć malowania, nieco lepiej rozcieńczyć farby i malować cieńszymi warstwami przy użyciu taśmy maskującej Przy dość ładnie wymalowanej karoserii to wnętrze naprawdę nie wygląda zachęcająco... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtuch007 Napisano 19 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2011 Do końca ferii raczej już nic nie zrobię bo mam jeszcze budę do modelu rc do zrobienia na zamówienie a w drugim tygodniu wyjeżdzam. Może i dobrze bo może coś jeszcze mi wpadnie do głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 19 Stycznia 2011 Share Napisano 19 Stycznia 2011 pozatym mam dopiero 13 lat i nie mam jeszcze tak dużej wiedzy. Od tego jest właśnie forum, żeby się to wiedzą wymieniać Jak na swój wiek to bardzo dobrze Ci idzie, ale to nie znaczy że nie może być lepiej A z kołami to sprawdź dobrze połączenie kasty z podwoziem, nie powinno być raczej tak że nie pasują, w końcu ludzie ją jakoś robią. Znasz jakieś 'domowe' sposoby na polerkę bo cała moja chemia zaschła lub przestała działać po dość długiej przerwie w użytkowaniu. A po co Ci chemia Papier 2000 powinien wystarczyć, tylko rób to bardzo delikatnie, łatwo uszkodzić powłokę, zwłaszcza na wszystkich wypukłościach i krawędziach. No i obowiązkowo na mokro. Na linie i wash też nie mam swojego sposobu bo kiedyś miałem takie stare rosyjskie cuś, wyglądające jak długopis tyle że do środka wlewało się farbę i tym robiłem linie bo aplikowało ciągle jedną ilość farby. Niestety też nie do uratowania więc wyrzuciłem Confused Ja zwykle stosuje rozwodnioną vallejo, trochę gęściejsza niż do wascha, ale na tyle rozrzedzona żeby bez problemu rozlewała się po liniach. To nakładam pędzelkiem 000 w w linie i pozwalam się farbie rozpłynąć, to samo powtórzone w kilku miejscach i już Chociaż ostatnio zacząłem przechodzić na pogłębienie linii, efekt jest chyba realniejszy. Poprawiaj to i jedziesz dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtuch007 Napisano 20 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2011 Ok tylko jaka ta vallejo i jakie mniej więcej proprcje ? Co to jest pędzelek 000 w ? Fotele już postanowiłem że ciemna część będzie czarna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtuch007 Napisano 6 Września 2011 Autor Share Napisano 6 Września 2011 Mały up bo temat umarł. Skończony układ wydechowy i zderzaki. pzdr Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 7 Września 2011 Share Napisano 7 Września 2011 Fajnie się to prezentuje, choć na pierwszym zdjęciu lakier wygląda na jakiś taki chropowaty. Może pstrykniesz parę fotek w lepszym świetle? Mi się podoba. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtuch007 Napisano 7 Września 2011 Autor Share Napisano 7 Września 2011 Kilka razy już mówiłem że ten lakier jest jakiś specyficzny bo wygląda na skórkę a jest po polerce i sporej ilości clear'u. Ja jestem zadowolony z efektu, powierzchnia jest gładka i ma połysk. Teraz używam go tylko do malowania części zawieszenia/silnika itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi