Madmax Napisano 12 Grudnia 2010 Share Napisano 12 Grudnia 2010 Witam wszystkich forumowiczów bardzo serdecznie. Od kiedy zobaczyłem tą rajdówkę na Rajdzie Barbórki 2007 po prostu się w niej zakochałem, oczywiście jako to u modelarza przeszła mi przez głowę myśl: "muszę taką zbudować". Kiedy BuJoN stworzył ta kalkę nie zastanawiałem się za długo nad jej zakupem. Model powstał na bazie Tamiya oraz kalek MF Zone i Crazy Modeler (karbon). Felgi zostały zapożyczone od Puga 206 WRC, zmianie uległo też prawe lusterko - bo z jakiś dziwnych powodu ta Impreza miała dwa różne. Część elementów wnętrza zastała oklejona karbonem, tak samo jak i wlot do chłodnicy, lusterka i tylny spojler. Pojawiły się fototrawione pasy oraz zapinki na przednią maskę. Z rzeczy których brakuje to kamera onbordowa na dachu oraz zapinek na tylnej klapie których nie posiadam. Zapraszam do oglądania i komentowania. Pozdrawiam Madmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 12 Grudnia 2010 Share Napisano 12 Grudnia 2010 Bardzo fajne subaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnDoe Napisano 12 Grudnia 2010 Share Napisano 12 Grudnia 2010 udany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 20 Grudnia 2010 Share Napisano 20 Grudnia 2010 Zawsze fajnie jest zobaczyć rajdówkę w polskich barwach. Tak samo jest również i tym razem. Malowanie oprócz tego, że ciekawe, jest również dość efektowne i estetyczne. Bardzo wielki plus należy Ci się za wykończenie przednich i tylnych lamp oraz wykonanie linii podziału. Zarówno to pierwsze jak i drugie wygląda bardzo realistycznie i nie razi plastikowością. Tak naprawdę to model ma jedną widoczną niedoskonałość. Są nią zamglone, mało przejrzyste szyby, którym przydałaby się kąpiel w Sidoluxie. Poza tą jedną kwestią model prezentuje się naprawdę świetnie. Moje Gratulacje! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 20 Grudnia 2010 Share Napisano 20 Grudnia 2010 No te szyby jakies takie przykurzone sa... No i szkoda, ze lakier polerki nie dostal. Ogolnie, model przyzwoity i ladnie wygladajacy. Pozdro!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madmax Napisano 21 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2010 Szyba była odrobinkę zakurzona bo jakiś czas temu przypadkowo wybiłem szybę z regału w którym stoi model, przed robieniem zdjęć przetarłem cały model, na żywo nie widać było takich efektów. Model jest po polerce pastami Tamiya... chyba tylko trochę za mało było tej polerki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi