Lisu15 Napisano 12 Grudnia 2010 Share Napisano 12 Grudnia 2010 Witam wszystkich użytkowników. Mam pewien problem, otóż dla samych farb nie chce mi się wydawać 20 zł za przesyłkę a niemal pod domem mam sklep modelarski (niestety tam są farby jedynie Humbrola). Na pudełku ujrzałem że potrzebuje kolor REVELL nr. 54 wg. ich tabeli. Oczywiście peirwsze co zrobiłem to wziąłem się za odszukiwanie zamiennika. Użyłem http://www.hobbysta.pl/zamienniki_humbrol.htm <- tej listy lecz 54 na niej niema Może ktoś z użytkowników wie jakim kolorem Humbrola można zamienić tą nieszczęsną 54 revella. Edit// Przy okazji może ktoś pomoże mi jakim Humbrolem zamienić REVELL nr. 371 (Light Grey Silk) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 12 Grudnia 2010 Share Napisano 12 Grudnia 2010 Revelowską 54 możesz zastąpić humbrolem 15 a 371 to 196 lub 147 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lisu15 Napisano 12 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2010 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 12 Grudnia 2010 Share Napisano 12 Grudnia 2010 Sorry, że się wciniam, ale mam trzy uwagi: Po pierwsze pytając się o zamienniki należy przy okazji podać informację do czego te zamienniki mają być użyte, często jest tak, że pod konkretne kolory są robione kalkomanie, a w wypadku użycia zamienników efekty mogą być różne. Po drugie: należy z ogromną ostrożnością podchodzić do tabel zamienników, widać to na fotkach poniżej. O ile szare jeszcze z biedą pasują, to już ciemnoniebieskie to dwa różne kolory. Po trzecie: gdzie koszty wysyłki wynoszą 20zł? Na tej aukcji farbki są po 4,50 a wysyłka priorytetem kosztuje 7zł. Nawet kurier za dwie farbki tyle nie kosztuje. http://allegro.pl/najtaniej-nowe-farby-revell-ekspresowa-dostawa-i1343721099.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lisu15 Napisano 25 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2010 Owszem. Na obrazku tutaj widać sporą różnicę między tymi dwoma kolorami. Ale powiem tak. Po pomalowaniu oraz nałożeniu Jednej warstwy farby humbrola to kolor był niemal identyczny do revella. Nieco inna barwa wyszła po nałożeniu drugiej warstwy farby, ale to tak jak mówię, Nieco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ik888 Napisano 26 Grudnia 2010 Share Napisano 26 Grudnia 2010 Macie jakieś strony z zamiennikami farby revell, humbrol i pactra?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lisu15 Napisano 27 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2010 Ja znalazłem na hobbysta.pl czy jakoś tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ik888 Napisano 27 Grudnia 2010 Share Napisano 27 Grudnia 2010 Te znam ale w nich niema pactry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi