Mikele Napisano 23 Grudnia 2010 Share Napisano 23 Grudnia 2010 Model kupiłem, bo będę go robił na zamówienie. Kompletnie nie moja bajka, zarówno jeśli chodzi o typ statku powietrznego jak i ze względu na skalę, choć nie powiem, chyba mnie skusiło ;) Do rzeczy - model duży. Sporo szczegółów, co nie znaczy, że nie da się poprzerabiać tego i owego. Niestety moje zdjęcia specjalnie jakością nie grzeszą, więc dodatkowo daję link do inboxa modelu z tymi samymi wypraskami: http://www.cybermodeler.com/hobby/kits/airfix/kit_airfix_3506.shtml Pudełko: Schematy malowania (trzy): Kalkomania: (Spory arkusz, nieco mniejszy niż A4) Gumowe opony: (Ładne, z bieżnikiem i napisami. Do usunięcia szew w płaszczyźnie łączenia formy) Wypraski (w tle linijka 30cm): (Jak widać, sporo części wyłamało się z ramek, a i same ramki, pewnie dla oszczędności materiału, były poobcinane przez producenta, gdzie się tylko dało, co zapewne wpłynęło na ich wiotkośc i podatność na uszkodzenia w czasie transportu) Oszklenie: (Przejrzystość, jak na tę skalę, mogła by byc lepsza, ale polerka załatwki sprawę) Trochę szczegółów: Na ostatnim zdjęciu, choć słabo to widać, chciałem pokazać rewelacyjne moim zdaniem odwzorowanie nitów. Nity z łbem płaskim w strefie opływu laminarnego i z łbem okrągłym w strefie opływu turbulentnego. Od lutego powinienem mieć czas się za niego wziąć prezentując relację na forum. Liczę na pomoc znawców tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi