Kruszekk Napisano 23 Grudnia 2010 Share Napisano 23 Grudnia 2010 Witam! Dostałem te oto figurki: http://www.masterhobby.pl/product_info.php?products_id=7129&osCsid=5d67cefb5d3abfba796e88286c2d40a1 I tu mam pytanie, czy możliwe jest przerobienie tak tych figurek (jakaś zmiana ekwipunku, malowanie, oczywiście nie mówię o opaskach) aby pod względem merytorycznym pasowali do roli Powstańców Warszawskich po zdobyciu niemieckich mundurów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 23 Grudnia 2010 Share Napisano 23 Grudnia 2010 Sam mam za sobą robienie powstańców i wiem, że powinno dać radę. Sam aplikowałem części samych niemieckich żołnierzy. no może głowy, a tak to hełmy niemieckie, czapki tak samo tylko demontowałem z nich ich tego szwabskiego ptaka. Uzbrojenie też, chociaż do powstańców można dać coś brytyjskiego, co mieli z zrzutów itp. itd. Warto przed takim montażem pooglądać masę fotek i łączyć ich ładunki. A tu link, do tego co sam zmontowałem: http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=10478&highlight= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 24 Grudnia 2010 Share Napisano 24 Grudnia 2010 Co do mundurów to się nie wypowiem bo nie mam przy sobie literatury, a pamięć już nie ta. Ogólnie - musiałbyś się pozbyć wyposażenia - wszelkich ładownic, manierek itp. Broń - na pewno nie MG-42. Mausery mogą być - większość broni była zdobyczna. Klimatyczniej by jednak było, jakbyś przeszczepił/dorobił np. Stena lub (tu całkiem klimatycznie) Błyskawicę. I oczywiście butelki zapalające na czołgi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 24 Grudnia 2010 Share Napisano 24 Grudnia 2010 Nie musisz zbytnio przerabiać, ponieważ: Plutony Kedywu Okręgu Warszawskiego AK z kompanii Kolegium A - dowodzone przez ppor. "Stasinka", po krótkiej walce, ok. godz. 17:15 zdobyły wielkie magazyny mundurowe Waffen-SS, położone przy bocznicy kolejowej na ul. Stawki 4. Zdobyto znaczne ilości żywności [m.in. cukier, konserwy, czekoladę], oporządzenia i umundurowania maskującego ["panterki", maskujące czapki polowe i pokrowce na hełmy]. Od tej pory całe zgrupowanie "Radosław" walczyć będzie jednolicie umundurowane w zdobyczne niemieckie bluzy maskujące "Tarnschlupfjacke". Tarnschlupfjacke źródło zdjęcia: GH "Radosław" Strona Grupy Historycznej Zgrupowanie "Radosław". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruszekk Napisano 25 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2010 Wszystkim dziękuje za pomoc. Chcę się tylko zapytać tak z ciekawości, czy powstańcy nie używali mg 42 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 25 Grudnia 2010 Share Napisano 25 Grudnia 2010 Wszystkim dziękuje za pomoc. Chcę się tylko zapytać tak z ciekawości, czy powstańcy nie używali mg 42 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruszekk Napisano 25 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2010 No i teraz jeszcze raz dziękuje za szelką pomoc. Myślę że temat można zamknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi