Kruszekk Napisano 23 Grudnia 2010 Napisano 23 Grudnia 2010 Witam! Dostałem te oto figurki: http://www.masterhobby.pl/product_info.php?products_id=7129&osCsid=5d67cefb5d3abfba796e88286c2d40a1 I tu mam pytanie, czy możliwe jest przerobienie tak tych figurek (jakaś zmiana ekwipunku, malowanie, oczywiście nie mówię o opaskach) aby pod względem merytorycznym pasowali do roli Powstańców Warszawskich po zdobyciu niemieckich mundurów? Cytuj
Kacperek315 Napisano 23 Grudnia 2010 Napisano 23 Grudnia 2010 Sam mam za sobą robienie powstańców i wiem, że powinno dać radę. Sam aplikowałem części samych niemieckich żołnierzy. no może głowy, a tak to hełmy niemieckie, czapki tak samo tylko demontowałem z nich ich tego szwabskiego ptaka. Uzbrojenie też, chociaż do powstańców można dać coś brytyjskiego, co mieli z zrzutów itp. itd. Warto przed takim montażem pooglądać masę fotek i łączyć ich ładunki. A tu link, do tego co sam zmontowałem: http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=10478&highlight= Cytuj
ArmiA Napisano 24 Grudnia 2010 Napisano 24 Grudnia 2010 Co do mundurów to się nie wypowiem bo nie mam przy sobie literatury, a pamięć już nie ta. Ogólnie - musiałbyś się pozbyć wyposażenia - wszelkich ładownic, manierek itp. Broń - na pewno nie MG-42. Mausery mogą być - większość broni była zdobyczna. Klimatyczniej by jednak było, jakbyś przeszczepił/dorobił np. Stena lub (tu całkiem klimatycznie) Błyskawicę. I oczywiście butelki zapalające na czołgi. Cytuj
skala72 Napisano 24 Grudnia 2010 Napisano 24 Grudnia 2010 Nie musisz zbytnio przerabiać, ponieważ: Plutony Kedywu Okręgu Warszawskiego AK z kompanii Kolegium A - dowodzone przez ppor. "Stasinka", po krótkiej walce, ok. godz. 17:15 zdobyły wielkie magazyny mundurowe Waffen-SS, położone przy bocznicy kolejowej na ul. Stawki 4. Zdobyto znaczne ilości żywności [m.in. cukier, konserwy, czekoladę], oporządzenia i umundurowania maskującego ["panterki", maskujące czapki polowe i pokrowce na hełmy]. Od tej pory całe zgrupowanie "Radosław" walczyć będzie jednolicie umundurowane w zdobyczne niemieckie bluzy maskujące "Tarnschlupfjacke". Tarnschlupfjacke źródło zdjęcia: GH "Radosław" Strona Grupy Historycznej Zgrupowanie "Radosław". Cytuj
Kruszekk Napisano 25 Grudnia 2010 Autor Napisano 25 Grudnia 2010 Wszystkim dziękuje za pomoc. Chcę się tylko zapytać tak z ciekawości, czy powstańcy nie używali mg 42 ? Cytuj
skala72 Napisano 25 Grudnia 2010 Napisano 25 Grudnia 2010 Wszystkim dziękuje za pomoc. Chcę się tylko zapytać tak z ciekawości, czy powstańcy nie używali mg 42 ? Cytuj
Kruszekk Napisano 25 Grudnia 2010 Autor Napisano 25 Grudnia 2010 No i teraz jeszcze raz dziękuje za szelką pomoc. Myślę że temat można zamknąć. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi