12qwaq12 Napisano 25 Grudnia 2010 Share Napisano 25 Grudnia 2010 Witam. Ten model jest pierwszym sklejanym "na poważnie" dlatego postanowiłem go zaprezentować. Jak już mówiłem jestem kompletnie zielony w tych sprawach i dopiero się uczę, więc nie bądźcie zbyt surowi. Fotki robione telefonem, aktualnie mam zepsuty aparat. Proszę o komentarze. A oto on: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 26 Grudnia 2010 Share Napisano 26 Grudnia 2010 Witam, nie pomalowałeś kół, wanny i jeszcze paru elementów. Farba trochę za grubo położona. W niektórych miejscach za dużo kleju. Do gąsek i kalek się nie będę przyczepiał bo to twój pierwszy model. Ogólnie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 26 Grudnia 2010 Share Napisano 26 Grudnia 2010 No tego kleju to faktycznie napackales ile wlezie. Staraj sie uzywac mniej i tylko punktowo (np jak przyklejasz saperke czy liny). W razie dkali nadmiar kleju zawsze mozesz delikatnie usunac papierem sciernym o duzej gradacji, tak aby nie porobic glebokich zarysowan. Jak juz wspomniano wanna i kola masz nie pomalowane ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WuZiMu Napisano 26 Grudnia 2010 Share Napisano 26 Grudnia 2010 Gąski są oryginalne z kompletu więc są strasznie grube i twarde. Dlatego źle się układają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 26 Grudnia 2010 Share Napisano 26 Grudnia 2010 Po co zakładałeś 2 konta na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
12qwaq12 Napisano 26 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2010 Jedno konto jest mojego brata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apsik41 Napisano 27 Grudnia 2010 Share Napisano 27 Grudnia 2010 A jak dokładnie go pomalowałeś? Pierw pomalowałeś elementy i skleiłeś, czy malowałeś sklejony już model? A tak poza tym jak na telefon, to nawet dobre zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
12qwaq12 Napisano 27 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2010 Co do czołgu- to najpierw go skleiłem i potem pomalowałem. A detale takie jak łopaty, liny itp. to najpierw pomalowałem a potem przykleiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apsik41 Napisano 12 Stycznia 2011 Share Napisano 12 Stycznia 2011 Z tego co widać na zdjęciach to użyłeś sporo kleju do przylepienia detali. Możesz wziąć farbę którą malowałeś ( o ile ci została ) rozcięczyć odrobinę i małym pędzelkiem nałożyć na miejsca gdzie dałeś za dużo kleju. Poza tym niektóre elementy są jakby niecałkowicie lub niedokładnie pomalowane (50 cal). Dodatkowo radzę abyś odczepił kanister z tyłu czołgu, ponieważ jest źle sklejony (nie ma uchwytu), lub jeśli znajdziesz tę część to ją przylep. Tak jak się patrzy na czołg, to wygląda jak eksponat muzealny (wszystkie elementy "ekwipunku" i taki czysty). Jeśli chcesz aby wyglądał tak, jakby przed chwilą trafił do jednostki lub brał udział w walkach to możesz dorobić błotko na gąskach i kołach. Wyglądał by moim zdaniem fajniej, a biorąc pod uwagę że jest w skali 1:35 to nie będziesz mieć większych problemów z naniesieniem błota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi