Gość Napisano 28 Grudnia 2010 Share Napisano 28 Grudnia 2010 Witam. W czasie przerwy świątecznej postanowiłem spróbować coś wydłubać... Po przeglądnięciu setek zdjęć decyzja padła na Naczepę: Nooteboom Euro 83-04 Wzoruję się na: Fot. ze str. Cadzow Heavy Haulage A oto co do tej pory udało mi się stworzyć: A tu na sucho troszkę bardziej bogato ;) Liczę na pomoc i szczerą krytykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 28 Grudnia 2010 Share Napisano 28 Grudnia 2010 No w miare ci to idzie. Powodzenia, bo prac to masz dużo przy tym. Sam miałem plany, i zaczalem robić i czas leciał i coraz bardziej sie nudziło. Mam w planie skończyć niedługo. Więc proponuje, jak ci się trohe znudzi to odłóz na troche i odczekaj tydzień lub dwa, a nie zaprzepaszczaj projektu. Moja już troche bardziej do przodu a roboty dalej kupe. Tu jeszcze przed szpachlowaniem: A teraz co mogę ci powiedzieć z moich obserwacji. Używaj materiału najgrubszego jaki tylko da się użyć w danym miejscu. Jeśli robisz tak jak ja wersje rozsuwaną, to proponuję ci zrobić rozsuniętą na stałe i prz cała długość(naczepy i rozsunięcia)dać wzmocnienie, bardzo sztywne. Ja nie dałem i po podniesieniu naczepy i po położeniu dość ciężkiego łądunku widać minimalny luk. Między płytami pcv dawaj np. plastikowe wzmocnienia. A co planujesz zrobić z kołąmi?. Ja miałem lepiej bo mam 3 ośke i kupiłem niskopodwoziówke od Revellla. Wykorzystałem osie(po przeróbce na skrętne) koła i dużo blachy roflowane, którą wycinałem z naczepy no i dla swojej chorej fazy najazdy, których nie ma w orginale,a le zawsze można też dla wygody dorobić. Ty mając 4 osie musiał byś kupić 2 naczepy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 28 Grudnia 2010 Share Napisano 28 Grudnia 2010 Witam. Ciekawy projekt, fajnie to na razie wygląda. Mam nadzieje że skończysz projekt. Powodzenia w budowie. P.s Sandi czemu nie ma relacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 28 Grudnia 2010 Share Napisano 28 Grudnia 2010 A zadługo by trwała. Już ją po cichu kleje od początku wakacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Grudnia 2010 Share Napisano 28 Grudnia 2010 Co do długości to bedzie rozsówana no ale skoro tak radzisz to może bedzie rozsunięta ;) A co do kół to rozpatrzę wersje kół od LEGO bo kolega stwierdził że powinny pasować i ma mi pożyczy w niedługim czasie żebym zmierzył i sprawdził sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 28 Grudnia 2010 Share Napisano 28 Grudnia 2010 Koła od lego mogą nie pasować, bawiłem się tym kupe lat i koła w lego są bardzo nierealne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 28 Grudnia 2010 Share Napisano 28 Grudnia 2010 Bardzo fajny projekt. A czy zamiast plastiku w tych czesciach najbardziej narazonych na wygiecie (np. rozsuwana rama) nie mozesz uzyc podluznic metalowych? Sa takie o roznych przekrojach wlasnie do robotek w scratchu i mozesz je dostac w kazdym dobrym sklepie modelarskim (szczegolnie w tych gdzie specjalizuja sie w modelach zdalnie sterowanych). Wtedy nie musialbys sie martwic, ze ci sie rama wygnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 28 Grudnia 2010 Share Napisano 28 Grudnia 2010 zaraz postaram sie porobic ci fotki co się dzieje z ramą i jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek788 Napisano 28 Grudnia 2010 Share Napisano 28 Grudnia 2010 Kolego: Kocyk masz fajny, pewnie nawet milusi ale rób zdjęcia na jednolitym tle, wycinasz z polistyrenu białego wieć tym razem tło zmień na inny kolor, np zółtawy (papier do owijania paczek) Wyjaśnisz mi co to jest? Troszku mało widać, choć nawet jak nas to malo mogę powiedziec ze fanie wychodzi. Błagam nie z lampą błyskową , inne zródło światła prosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Grudnia 2010 Share Napisano 28 Grudnia 2010 Haha kogo ją widzę Krzysiek co do zaznaczonej części to otwórz sobie plan w nowym oknie (nie wiem dlaczego się nie otwiera tu jako foto) i przyjrzyj się że jest to część podłogi która na być tak lekko do góry a co do zdjęć to wiem że są kijowe ale robione na szybko przed wyjazdem. Jak wrócę zrobię lepsze BEZ LAMPY i na JEDNOLITYM tle... Zobaczysz że wygram to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Grudnia 2010 Share Napisano 28 Grudnia 2010 A ja mam do sprzedania oryginalne koła do Nooteboom'ki na jedną oś. Gdybyś był zainteresowany, to możesz je kupić i zrobić sobie odlewy. Szósty post od góry, pozycja nr 34: viewtopic.php?t=23561&postdays=0&postorder=asc&start=45 Tanie nie są, ale w KFS kosztują jeszcze więcej. U mnie są taniej niż u producenta, bo robię wyprzedaż niepotrzebnych gratów. A tak w ogóle, to mam kita KFS tej naczepy, tutaj możesz zobaczyć szczegółowy In-Box (części i instrukcja) - może Ci to coś pomoże w budowie: viewtopic.php?t=21282 Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Stycznia 2011 Share Napisano 22 Stycznia 2011 Witam Temat się trochę zakurzył ale prace szły pomału do przodu... A oto drobne efekty: Kratownica: A tu po części wszystko co do tej pory: Zastanawiam się czy wykorzystać takie koła: A tu taka "całość" na sucho z Rką z którą będzie spięta... Oczywiście wszystko na sucho... Liczę na ocenę i szczerą krytykę z waszej strony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 22 Stycznia 2011 Share Napisano 22 Stycznia 2011 Nieźle się to prezentuje, ładna robota oby tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi