Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Chciałbym zaprezentować Państwu swój drugi model spod dmuchawki. Oto Ruryk II "Szczudłaty":

SH104722.jpg

SH104724.jpg

SH104726.jpg

SH104727.jpg

SH104728.jpg

SH104739.jpg

SH104731.jpg

SH104733.jpg

SH104734.jpg

SH104735.jpg

SH104730.jpg

Model pomalowany Humbrolami 127, 128, 56 i 53. Potem Sidolux i Model Master Flat Clear. Były próby washa, ale się nie udało. Jednak chyba dobrze, że tak wyszło. Próbowałem też przeshadingu, ale efek mi się nie podoba. W tym przypadku sensownie wygląda to tylko na spodzie pod srebrną farbą.

Na sidoluxie kalki wyglądały ok, ale lakier matowy zmusił mnie do weryfikacji tej opinii ;) Owiewka wygląda na niezbyt estetycznie. To dobrze, bo własnie taka jest. Przy ściąganiu z niej taśmy i maskola, lakier zaczął się w miejscu łączenia szybki z kadłubem strzępić, odchodzić płatami i jest jak jest :/ Może dlatego, że słabo trzymał się Clearfixa? Poprzyczepiało się też pełno farfocli z powietrza do mokrej farby. Nie wiem skąd się wzięły, bo po malowaniu od razu wsadzałem model za szybę. No, to tyle. Mam nadzieję, że ktoś się wypowie

Napisano

Ładnie i czysto zrobiony, owiewke i wiatrochron pomine.

Osobiscie za czysty jak z lakierni, prosto z pod pistoletu, odrobinę by sie przydało pobrudzić. Bez uzbrojenia i pylonów wygląda pokracznie, tak nienaturalnie.

To tyle odemnie

Pozdrawiam.

Przemek.

Napisano

A ja właśnie lubię takie gołe odrzutowce (z paroma wyjątkami). Brudzenia jeszcze popróbuję. Dzięki za opinię

EDIT: Chociaż tak przymierzam i chyba na dodatkowy zbiornik się skuszę ;)