karambolis8 Napisano 7 Stycznia 2011 Share Napisano 7 Stycznia 2011 Witam! Chciałbym zaprezentować Państwu swój drugi model spod dmuchawki. Oto Ruryk II "Szczudłaty": Model pomalowany Humbrolami 127, 128, 56 i 53. Potem Sidolux i Model Master Flat Clear. Były próby washa, ale się nie udało. Jednak chyba dobrze, że tak wyszło. Próbowałem też przeshadingu, ale efek mi się nie podoba. W tym przypadku sensownie wygląda to tylko na spodzie pod srebrną farbą. Na sidoluxie kalki wyglądały ok, ale lakier matowy zmusił mnie do weryfikacji tej opinii ;) Owiewka wygląda na niezbyt estetycznie. To dobrze, bo własnie taka jest. Przy ściąganiu z niej taśmy i maskola, lakier zaczął się w miejscu łączenia szybki z kadłubem strzępić, odchodzić płatami i jest jak jest :/ Może dlatego, że słabo trzymał się Clearfixa? Poprzyczepiało się też pełno farfocli z powietrza do mokrej farby. Nie wiem skąd się wzięły, bo po malowaniu od razu wsadzałem model za szybę. No, to tyle. Mam nadzieję, że ktoś się wypowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 7 Stycznia 2011 Share Napisano 7 Stycznia 2011 Ładnie i czysto zrobiony, owiewke i wiatrochron pomine. Osobiscie za czysty jak z lakierni, prosto z pod pistoletu, odrobinę by sie przydało pobrudzić. Bez uzbrojenia i pylonów wygląda pokracznie, tak nienaturalnie. To tyle odemnie Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 7 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2011 A ja właśnie lubię takie gołe odrzutowce (z paroma wyjątkami). Brudzenia jeszcze popróbuję. Dzięki za opinię EDIT: Chociaż tak przymierzam i chyba na dodatkowy zbiornik się skuszę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi