smialus Napisano 9 Stycznia 2011 Share Napisano 9 Stycznia 2011 Model zrobiony prosto z pudła + przedłużenie kadłuba do wersji 900. Malowanie takie "wymyślne" bo Dreamlinowskie mnie do szału doprowadzało. Malowany farbami Revell, Humbrol i Model Master. Na koniec polerowany pastą Tempo. Galeria zrobiona przy świetle sztucznym, przy dziennym przeszkodziła mokra aura Model poszedl na aukcje WOŚP. Miłego oglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Stycznia 2011 Share Napisano 9 Stycznia 2011 Bardzo fajnie wygląda to malowanie Te okienka z przodu takie o, ale oprócz tego model fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bowendurth Napisano 11 Stycznia 2011 Share Napisano 11 Stycznia 2011 Nawet fajnie wyszło. Sam się męczyłem z oryginalnym malowaniem firmowym boeinga i tak sobie wyszło. Też miałem zamiar jakoś to zmienić, ale ostatecznie zdecydowałem się, że spróbuje swoich sił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Stycznia 2011 Share Napisano 11 Stycznia 2011 Jak dla mnie malowanie Boeing House jest zmorą dla modelarzy. Mój instruktor mówi, że dla niego to nic. Ale on świetnie posługuje się aerografem. Ja osobiści nawet nie podejmuje się próby malowania BH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 11 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2011 Powiem tak, malowanie jako tako nie jest trudne. Chodzi głownie o symetrie to jest zmora. Maskowanie doprowadzało mnie do szału, niby ładnie wszystko sobie rozrysowałem wymiarowo ale jak przyszło odklejanie to ręce opadały. Bo samo pomalowanie nie jest ciężkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bowendurth Napisano 11 Stycznia 2011 Share Napisano 11 Stycznia 2011 Ja zrezygnowałem z tych szarawych pasków na błękitnej farbie, to by najsensowniej wyglądało na aero niż na pędzlu, wtedy przejścia nie były by "mocne". A skoro o problemach z Boeśkiem, to u mnie szlag trafił biały pasek kalki między granatowym a błękitnym, powykrzywiał się po zmiękczaczu na kalki i po ptakach. Może , przeszlifuje kiedyś papierem i poprawie to jakoś ręcznie. A statecznik pionowy miałeś prosty, czy musiałeś prostować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi