Skocz do zawartości

Dragon 1/35 Sd Kfz 265 Panzer I Command

sebahol

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Rozpoczolem sklejac cos takiego. Jest to moj 2 model.Jak na razie to jestem rozczarowany firma Dragon.Liczylem ze bedzie sie dobrze sklejac ale bez szpachli nie da rady Tamiya jednak lepsza.Pisze bez polskich znakow bo vista holenderska.Pozdrawiam

Mam ten model w szafie. Czeka na swoją kolej.

Będę tu zaglądał.

Które malowanie wybierzesz ?

Witam.Niestety ale mi sie chyba zdjecia skasowaly wiec dodam nowe juz po szliwowaniu i po doklejeniu paru elermentow.Idzie to powoli bo i z czasem u mnie krucho Mam nadzieje ze w tym tyg skoncze go sklejac.Pozdrawiam

Witam.Niestety ale calego mi sie nie udalo skleic ale zawsze tam troszke do przodu.Ogniwka niestety ale musze ponarzekac ze to tragedia.Strasznie sie ciezko wycina.Niektore juz sklejalem bo sie na pol zlamaly.Dragon sie nie popisal w tym temacie.Chyba bede musial zamowic jakies oddzielne gaski.Pozdrawiam

Ciekawy czołg, i całkiem fajnie ci idzie. Tylko taka mała uwaga, zanim ci tu moderator wszystko pozmienia, jak chcesz dodać nowe zdjęcia albo aktualizację, to staraj się korzystać z opcji zmień, albo edytuj poprzedniego posta. Bo tak to od groma postów będzie, i źle się takie coś przegląda.

Myślę, że takie działanie jest w wątku warsztatowym jak najzupełniej dopuszczalne a nawet wskazane. Gdyby autor używał opcji zmień, nigdy nie dowiedzielibyśmy się, że zrobił coś nowego . A co do modelu - a kto powiedział, że Dragon jest doskonały?

pozdrawiam

Grzesiek

• 2 weeks later...

Witam.Stan na dzis.Pomalowany czolg i wstepnie figurant.Niestety ale gaski bede musial zamowic jakies lepsze bo te z pudelka poszly do smieci:)Jeszcze sporo zostalo do zrobienia.Pozdrawiam

Mam wrażenie, że gdzieniegdzie szpachla wychodzi. Model pomalowałeś ładnie, ale jak go zostawisz w takim jednoodcieniowym malowaniu to będzie to nudny model. Popatrz poczytaj jakie są sposoby na nadanie życia takiemu malowaniu, spróbuj rozjaśnić większe powierzchnie, poczytaj o washu. Kibicuję :]

Witam, co do dragona, to jestem zwolennikiem tej firmy ;) i jadę tylko na niej. Dragon zostawia w niektórych miejscach specjalnie luz i tam trzeba stosować klej, który rozpuszcza plastik, dzięki czemu spaja się to w całość. Model ładnie zrobiony, pobaw się teraz rozjaśnianiem i innymi technikami waloryzacji modelu.

Jak napisalem to bylo dopiero pierwsze lakierowanie.Wash bedzie:)MOze to wina fotek bo byly robione wieczorem.Nie jest az tak szary jak na poczatku bo jest juz po suchym pedzlu wiec sie troszke rozjasnil.A co do malowania to chyba nie mam juz wyboru i bedzie szary.Bede sie bawil jeszcze z nim troszke.Pozdrawiam