sebahol Napisano 14 Stycznia 2011 Share Napisano 14 Stycznia 2011 Witam.Rozpoczolem sklejac cos takiego. Jest to moj 2 model.Jak na razie to jestem rozczarowany firma Dragon.Liczylem ze bedzie sie dobrze sklejac ale bez szpachli nie da rady Tamiya jednak lepsza.Pisze bez polskich znakow bo vista holenderska.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebahol Napisano 14 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2011 created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek18 Napisano 14 Stycznia 2011 Share Napisano 14 Stycznia 2011 Ciekawy model, będę kibicował ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudi Napisano 14 Stycznia 2011 Share Napisano 14 Stycznia 2011 Mam ten model w szafie. Czeka na swoją kolej. Będę tu zaglądał. Które malowanie wybierzesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebahol Napisano 14 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2011 Wybiore malowanie to na Balkany 1941.Duzego wyboru raczej nie mam.Chyba ze znacie jakies ciekawe malowania to chetnie zobacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebahol Napisano 17 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2011 Witam.Niestety ale mi sie chyba zdjecia skasowaly wiec dodam nowe juz po szliwowaniu i po doklejeniu paru elermentow.Idzie to powoli bo i z czasem u mnie krucho Mam nadzieje ze w tym tyg skoncze go sklejac.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebahol Napisano 17 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2011 created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebahol Napisano 20 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2011 Witam.Niestety ale calego mi sie nie udalo skleic ale zawsze tam troszke do przodu.Ogniwka niestety ale musze ponarzekac ze to tragedia.Strasznie sie ciezko wycina.Niektore juz sklejalem bo sie na pol zlamaly.Dragon sie nie popisal w tym temacie.Chyba bede musial zamowic jakies oddzielne gaski.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebahol Napisano 20 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2011 created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek18 Napisano 21 Stycznia 2011 Share Napisano 21 Stycznia 2011 Ciekawy czołg, i całkiem fajnie ci idzie. Tylko taka mała uwaga, zanim ci tu moderator wszystko pozmienia, jak chcesz dodać nowe zdjęcia albo aktualizację, to staraj się korzystać z opcji zmień, albo edytuj poprzedniego posta. Bo tak to od groma postów będzie, i źle się takie coś przegląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 21 Stycznia 2011 Share Napisano 21 Stycznia 2011 Myślę, że takie działanie jest w wątku warsztatowym jak najzupełniej dopuszczalne a nawet wskazane. Gdyby autor używał opcji zmień, nigdy nie dowiedzielibyśmy się, że zrobił coś nowego . A co do modelu - a kto powiedział, że Dragon jest doskonały? pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebahol Napisano 30 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2011 Witam.Stan na dzis.Pomalowany czolg i wstepnie figurant.Niestety ale gaski bede musial zamowic jakies lepsze bo te z pudelka poszly do smieci:)Jeszcze sporo zostalo do zrobienia.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebahol Napisano 30 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2011 created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebahol Napisano 4 Lutego 2011 Autor Share Napisano 4 Lutego 2011 Maly update.Figurka pomalowana juz prawie na gotowo a czolg juz po suchym pedzlu i pierwszym lakierowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebahol Napisano 4 Lutego 2011 Autor Share Napisano 4 Lutego 2011 created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 5 Lutego 2011 Share Napisano 5 Lutego 2011 Mam wrażenie, że gdzieniegdzie szpachla wychodzi. Model pomalowałeś ładnie, ale jak go zostawisz w takim jednoodcieniowym malowaniu to będzie to nudny model. Popatrz poczytaj jakie są sposoby na nadanie życia takiemu malowaniu, spróbuj rozjaśnić większe powierzchnie, poczytaj o washu. Kibicuję :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barera Napisano 5 Lutego 2011 Share Napisano 5 Lutego 2011 Witam, co do dragona, to jestem zwolennikiem tej firmy ;) i jadę tylko na niej. Dragon zostawia w niektórych miejscach specjalnie luz i tam trzeba stosować klej, który rozpuszcza plastik, dzięki czemu spaja się to w całość. Model ładnie zrobiony, pobaw się teraz rozjaśnianiem i innymi technikami waloryzacji modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebahol Napisano 6 Lutego 2011 Autor Share Napisano 6 Lutego 2011 Jak napisalem to bylo dopiero pierwsze lakierowanie.Wash bedzie:)MOze to wina fotek bo byly robione wieczorem.Nie jest az tak szary jak na poczatku bo jest juz po suchym pedzlu wiec sie troszke rozjasnil.A co do malowania to chyba nie mam juz wyboru i bedzie szary.Bede sie bawil jeszcze z nim troszke.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebahol Napisano 8 Lutego 2011 Autor Share Napisano 8 Lutego 2011 Chcialem w tym tyg namalowac takie krzyze jak na obrazku.Pytanie do znawcow czy z tylu tez byl namalowany taki krzyz i w ktorym miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebahol Napisano 8 Lutego 2011 Autor Share Napisano 8 Lutego 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi