Dumo Napisano 15 Stycznia 2011 Share Napisano 15 Stycznia 2011 Witam Mój najnowszy projekt czyli mój wymarzony tygrysek initial o numerze bocznym 100. Jak na razie 5 godzin roboty, składa się bardzo dobrze szczegół ciekawy, Sory za jakość zdjęć ale na stancji nie mam warunków Do rzeczy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 15 Stycznia 2011 Share Napisano 15 Stycznia 2011 górna plyta juz doklejona i tył? bo masz tam straszna szpare przynajmniej tak mi sie wydaje patrzac na ten polmrok ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 16 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2011 Wszystko doklejone, jak w każdym dragonie zostaję luka w tyłu, jak kupie szpachle pozatykam szpary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 16 Stycznia 2011 Share Napisano 16 Stycznia 2011 kolejny model i od razu popelniles falstart:P nie tylko szpara ale tez i za wysoko. jak to zalepisz szpachla to bedzie wygladalo jak zaspawane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 16 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2011 Wysokość płyty jest tak jak ma być, a z tyłem nie będzie problemu, użyję szpachle samochodową i wyszlifuje bo ostatnim czasem szpachla tamiyi się spierdzieliła. Obiecuję że później podeśle lepsze foty, ale wieczorkiem bo teraz mam robote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 16 Stycznia 2011 Share Napisano 16 Stycznia 2011 Spróbuj zerwać górę jeszcze, zdecydowanie za wysoko, jak zaszpachlujesz będzie to widać mocno :/ Sporo osób już robiło ten model, popatrz w internecie jak powinno być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 16 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2011 Na początek parę fotek przedstawiających egzemplarz 100: Są dwie szpary które wypełnie polistynenem są cienkie i akurat ten materiał styknie, szpachli nie miałbym jak wyszlifować. Cyknąłem lepsze fotki. Do rzeczy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 16 Stycznia 2011 Share Napisano 16 Stycznia 2011 No nie jest równo xD Na oko nawet widać, że Twoje czerwone linie nie są w żaden sposób równoległe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 16 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2011 No nie jest równo xD Na oko nawet widać, że Twoje czerwone linie nie są w żaden sposób równoległe. Ponieważ tylna klapa jest usadowiona wyżej niż przednia przyjrzyj się w monografiach. Zastanawiałem się czy nie zrobić otwartych klap ale rozmyśliłem się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 16 Stycznia 2011 Share Napisano 16 Stycznia 2011 ale z tyłu wszystko powinno byc na równi, te klapy jak i przestrzen miedzy nimi nie powinna wystawac ponad krawedz tylnej plyty, tak samo maja do nich przylegac a u Ciebie jest przerwa gdzies na milimetr. Bez kitu ze dragon zrobil takie jopy z tyłu po bokach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 16 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2011 Już pisałem że to będzie załatane. Za tydzień wracam do budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polch Napisano 16 Stycznia 2011 Share Napisano 16 Stycznia 2011 Twój model ma dwa zasobniki a na zdjęciach które wkleiłeś, przedstawiony tygrys ma tylko jeden zasobnik. To chyba nie o ten egzemplarz Ci chodziło, albo fotki pomyliłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 16 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2011 Wszystkie egzemplarze na fotkach to wersja 100. Zasobnik łatwo można było zdemontować jak widać fotkach jest to wersja wystawowo ja buduję frontową z dwoma zasobnikami. Podaję fotki w powiększeniu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 16 Stycznia 2011 Share Napisano 16 Stycznia 2011 a gdzie masz mocowania szekli z tyłu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 16 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2011 Przykleje, na razie chciałem klocka zbudować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polch Napisano 16 Stycznia 2011 Share Napisano 16 Stycznia 2011 I wsjo jasna. A masz może fotkę frontowego z dwoma, bo nie widziałem takiego (pewno dlatego że nie siedzę tak głęboko w temacie) przyznam się szczerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 16 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2011 Mam monografię w laptopie na chacie ale chwilowo mieszkam na stancji i nie mam dostępu. Jak będę miał więcej fotek na pewno podeśle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 16 Stycznia 2011 Share Napisano 16 Stycznia 2011 Wszystkie egzemplarze na fotkach to wersja 100. Zasobnik łatwo można było zdemontować jak widać fotkach jest to wersja wystawowo ja buduję frontową z dwoma zasobnikami. Podaję fotki w powiększeniu: Tylko, że z fotografii wynika, że ten Tygrys miał tylko JEDEN zasobnik. Z lewej strony. Nie dwa jak sugerujesz. Szczególnie to widać, na fotce od góry, gdzie zasobnik po prawej byłby doskonale widoczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 16 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2011 Tylko, że z fotografii wynika, że ten Tygrys miał tylko JEDEN zasobnik. Z lewej strony. Nie dwa jak sugerujesz. Szczególnie to widać, na fotce od góry, gdzie zasobnik po prawej byłby doskonale widoczny. Panowie czytajcie całośc a nie skrawki wyrwane z kontekstu. Jak już pisałem na zdjęciach jest wersja wystawowa prawie jak SEMA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rad Napisano 17 Stycznia 2011 Share Napisano 17 Stycznia 2011 Nie wiem jak dla mnie też on ma tylko 1 zasobnik, wszystkie fotki jakie widziałem tego egzemplarza przedstawiają go z 1 pudłem A tak w ogóle Dumo po co robisz relacje z budowy modelu skoro nie przyjmujesz do wiadomości uwag kolegów :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 17 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2011 Ale rzeczywiście możecie mieć racje Panowie przeglądnąłem google i kurde nie trafiłem na zdjęcie z dwoma zasobnikami. Wpadłem na jakieś forum brazylijskie i gość buduję "100" z jednym zasobnikiem. Ale zauważcie że większość modelarzy "setke" buduję z dwoma zasobnikami, nie spotkałem się z modelem z jednym zasobnikiem. Muszę jeszcze znawców tematu dokładnie wypytać zanim coś zrobie. Dzięki za komentarze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polch Napisano 17 Stycznia 2011 Share Napisano 17 Stycznia 2011 Spoko spoko, wszystko jest ok. Mnie osobiście chodziło o to że, jeśli posiłkujesz się zdjęciami i piszesz że właśnie taki model budujesz: Mój najnowszy projekt czyli mój wymarzony tygrysek initial o numerze bocznym 100. ] , to powinieneś jak najwierniej go odwzorować. Jeśli jet to tylko Twoja inwencja twórcza, to zdjęcia oryginału są niepotrzebne, ot wystarczy stwierdzenie "bo mi się tak podoba, więc tak robię", albo "realizacja mojego największego marzenia"... Wszystko w temacie. Pozdrawiam i powodzenia w dalszej budowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 17 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2011 Wiadomo wszystko musi być na tip top przed malowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 17 Stycznia 2011 Share Napisano 17 Stycznia 2011 Po co dajesz friule skoro są one niepoprawne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 17 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2011 Po co dajesz friule skoro są one niepoprawne? Już wykminiłem ten temat, różnica jest dosłownie nie zauważalna i gumy odpadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi