Jump to content

M.C. 202 Folgore - zestaw

Guest seba1295
 Share

Recommended Posts

Zamówiłem zestaw tego otóż samolotu.Można powiedzieć że to mój pierwszy model, bo wcześniej to lepiej nie mówić. Sklejałem wszystko na odwal, i nigdy nie malowałem samolotów. Zestaw ponieważ od razu dodany jest klej, 2 pędzelki i 4 czy 6 farbek. Czy te farbki jak na pierwszy model będą się nadawać, mam obecnie mało kasy i nie mogę pozwolić sobie na dokupowanie ich. Na co uważać w tym modelu. Farby są akrylowe, mam mieszać je z rozpuszczalnikiem? I czy te farbki będą pasować czy to zupełnie losowe kolory. Proszę o szybką pomoc.

Pozdrawiam...

Jeśli chodzi o farbki, to producenci takich zestawów najczęściej dodają kolory wymagane do pomalowania konkretnego modelu. Jeśli chodzi o rozpuszczalnik, to jak sam napisałeś są to farby akrylowe, więc mieszamy je z wodą, żeby nie były takie gęste.

Życzę powodzenia i czekam na efekty.

Ok. dzięki bo już się bałem. Zobaczę jak będą szły prace i zastanowię się czy nie zamieścić go czasem na warsztacie. Może mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat tego zestawu?

Czy to znaczy że są one gorszej jakości? To mój pierwszy model więc... Ja również następnym razem kupię oddzielnie farbki i model ale to pierwszy raz więc wziąłem zestaw. A sklejałeś może takiego oto Folgore'a?

Czy to znaczy że są one gorszej jakości?

Nie, to wcale nie oznacza, że modele z takich zestawów są gorszej jakości.

Są to zestawy modeli, które znajdują się w sprzedaży bez dodatków.

Tego modelu też nie sklejałem. W sumie nawet nie wiem kto jest producentem Twojego zestawu, czy to Revell, Heller czy Airfix.

Pozdrawiam.

seba póki nie masz modelu w łapkach to nie panikuj mimo że to bardzo dobry sklep i sam wielokrotnie z niego bezproblemowo korzystam to czasem zdarzają się błędnie umieszczone zdjęcia. Z tego co widnieje na opakowaniu to kolorów jest sześć a jak ci przyjdzie model i się okaże ze jest inaczej to skontaktuj się ze sklepem i oni powinni ci pomóc.