skwarciu21 Napisano 20 Stycznia 2011 Share Napisano 20 Stycznia 2011 Witam wszystkich. Razem z kolegą z innego forum Groszkiem postanowiliśmy, że założymy wip-a, wspólnego projektu w kierunku driftu. ja Model miał być robiony na replikę samochodu Brayana z najnowszej części Szybko i Wściekle, ale że ten model różni się body, więc będzie z niego powstawał driftowóz. Co do planów, niebieski lakier coś w rodzaju mica blue z tamci, lekko zmienione body, felgi nismo, pełna bebeszka wnętrza, nowa pojedyncza końcówka wydechu, pasy fototrawione 4pkt i to chyba tyle. Reszta wyjdzie w aktualizacjach, które będą się pojawiały jak najczęściej. groszek Ogólny zarys wyglądu KPGC10, wygląda następująco. Buda pokryta czarnym lakierem + detale, brak spojlera, prawdopodobnie seryjne koła malowane na zielono lakierem z palety kawasaki, model 636, obniżone zawieszenie przednia oś, tył pozostanie seryjny zależy jeszcze jak to będzie wyglądać, wash podwozia, metalowy tłumik, hmm.. co do wnętrza jeszcze nie wiem. Na razie tyle, reszta wyjdzie podczas prac. Może coś podpowiecie. Tak wiem, plany są dość ścisłe, ale w etapie końcowym to będzie wyglądać Kilka fotek, jak aktualnie model wygląda, czyli jeszcze nic nie zrobione Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 22 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2011 Ja Sorry że post pod postem ale chyba zainteresowanie tematu jest małe bo nikt nie komentuje. Na razie zrobiłem tyle wymaga to jeszcze poprawek i oczywiście szpachlowania aby wszystko wyglądało jako jedna całość. groszek Ja, od początku Powoli do przodu.. W pierwszej kolejności zostały usunięte drobne niedoskonałości kasty i jak widać model już w podkładzie, felgi w kolorze jeszcze tylko zostało maznąć śruby na czarno, ale to już przy końcu prac. Zrobiłem też część wnętrza, kokpit itp. Teraz będę brać się za podwozie, malowanie, wash i układ wydechowy. Fotki troszkę słabe, pogoda, a do tego jakość się pogorszyła po hostingu :/ więcej zdjęć niebawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 22 Stycznia 2011 Share Napisano 22 Stycznia 2011 Na razie zrobiłem tyle wymaga to jeszcze poprawek i oczywiście szpachlowania aby wszystko wyglądało jako jedna całość. Z tego co pamiętam z Supry nie jest to taka łatwa sprawa, zwłaszcza jeżeli chcesz zostawić gołe blachy, ja tam sobie odpuściłem i poflockowałem wszystko Co do drugiego projektu to zapowiada się ciekawie jeżeli chodzi kolorystykę, połaczenie czarnego i takiej soczystej zieleni musi być świetne. No i mam nadzieję że pojawią się jakieś JDMowe smaczki, reflektory czy czarna, matowa maska No i zaprosiłbyś kolegę na forum, łatwiej by się komentowało no i relacja była by jaśniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 22 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2011 Kolega na razie niema czasu ale spokojnie się go namówi xd. Co do Jdmowych smaczków myślę że u mnie się takie rzeczy pojawią na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spoxx2006 Napisano 23 Stycznia 2011 Share Napisano 23 Stycznia 2011 Jeśli mogę i od siebie coś wtrącić, to ja na pewno czkam na GT-Ra. Mam również pytanie, czy ten tył zostanie taki podniesiony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
///M3 Napisano 23 Stycznia 2011 Share Napisano 23 Stycznia 2011 Co do drugiego projektu to zapowiada się ciekawie jeżeli chodzi kolorystykę, połaczenie czarnego i takiej soczystej zieleni musi być świetne. No i mam nadzieję że pojawią się jakieś JDMowe smaczki, reflektory czy czarna, matowa maska No i zaprosiłbyś kolegę na forum, łatwiej by się komentowało no i relacja była by jaśniejsza. Witam, skorzystałem z zaproszenia i oto jestem, co prawda pod drugim nickiem Co do modelu, to ogólny zarys planów znacie, ma być to raczej taki cichociemny, więc nie wiem jak to będzie z tymi jdm-owymi dodatkami. Jeśli mogę i od siebie coś wtrącić, to ja na pewno czkam na GT-Ra. Mam również pytanie, czy ten tył zostanie taki podniesiony? Na początku tylne zawieszenie miało pozostać seryjne, ale jest dość wysokie i chyba jednak będzie lekko obniżone. Koncepcja na ten modelik pojawiła się już przed zakupem i tak właśnie widzę ten model ;) Buda w kolorze, jeszcze trochę pracy przy niej żeby to wyglądało. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyfron Napisano 23 Stycznia 2011 Share Napisano 23 Stycznia 2011 Zielone fele świetnie wyglądaja na tym czarnym lakierze, powodzenia w dalszych pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 23 Stycznia 2011 Share Napisano 23 Stycznia 2011 Tego starego Sky gdzie kupiłeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 23 Stycznia 2011 Share Napisano 23 Stycznia 2011 Witam, skorzystałem z zaproszenia i oto jestem, co prawda pod drugim nickiem Smile Kojarzę już kolegę z innego forum fajnie że się pojawiłeś. Kolorystyka tak jak się spodziewałem świetna, chromy są fabryczne? Czym będziesz malował boczne listwy? Pozdrawiam i czekam na dalsze upy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
///M3 Napisano 23 Stycznia 2011 Share Napisano 23 Stycznia 2011 Tego starego Sky gdzie kupiłeś?? Model kupiłem w modelcentrum.pl , jednak chyba to ostatnia sztuka. Dodam, że jest to edycja specjalna, pudło zawiera dodatkową książeczkę i płytke dvd z dokumentacją modelu. chromy są fabryczne? Czym będziesz malował boczne listwy? Tak, chromy są fabryczne. O które Ci chodzi ?? ;D Oryginalna buda. up jutro, czyli podwozie, wash i układ wydechowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 23 Stycznia 2011 Share Napisano 23 Stycznia 2011 Dodam, że jest to edycja specjalna, pudło zawiera dodatkową książeczkę i płytke dvd z dokumentacją modelu. Uuu... niezły zestaw, czegoś takiego jeszcze nie widziałem w cywilach Bardzo przydatna rzecz, nawet mimo niezrozumiałego dla większości języka ;) O które Ci chodzi ?? ;DOryginalna buda. Heh mój błąd wydawało mi się że te przetłoczenia na kaście to chromowane listwy. Właściwie to z którego roku jest ten sky? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 23 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2011 No to ja odpowiem podejżewam że z 1972 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
///M3 Napisano 24 Stycznia 2011 Share Napisano 24 Stycznia 2011 hmm.. mała korekta, 1971 ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 21 Lutego 2011 Autor Share Napisano 21 Lutego 2011 Nowe felgi do modelu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 21 Lutego 2011 Share Napisano 21 Lutego 2011 Pokaż lepiej co tam z modelem, bo to nie jest To forum od felg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 21 Lutego 2011 Share Napisano 21 Lutego 2011 No właśnie! Felgi felgami, ale jak się w samochodzie prezentują? To nas interesuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 21 Lutego 2011 Autor Share Napisano 21 Lutego 2011 Hmm jak położę kolor na kaste to pokaże xd. Model na razie stoi na półce i czeka na ciąg dalszy bebeszki ponieważ okazało się że muszę podnieść tunel i podłogę, ale bez obaw, że nic nie robię bo działam teraz głównie przy sky więc spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 21 Lutego 2011 Share Napisano 21 Lutego 2011 Po co będziesz podnosił tunel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 21 Lutego 2011 Autor Share Napisano 21 Lutego 2011 Dlatego że tunel powinien wystawać w miejscu kanapy a tak nie jest wiec muszę podnieść go o 1,5mm a podłogę o 0,75mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 13 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 13 Kwietnia 2011 Share Napisano 13 Kwietnia 2011 I co to ma być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 13 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2011 Jak to co model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 20 Lipca 2011 Autor Share Napisano 20 Lipca 2011 Felgi pomalowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi