grzesioj Napisano 12 Kwietnia 2011 Share Napisano 12 Kwietnia 2011 Hm... Całkiem, całkiem nieźle. Wstydliwe miejsca zakryte . Szkoda, że nie za bardzo mogę dopatrzeć się szczegółów na zdjęciach, ale widzę, że nieźle poradziłeś sobie np. z malowaniem gąsienic, choć chętnie zobaczyłbym jak one wyglądają "na własne oczy"... Kurcze, jak Wy je malujecie po naklejeniu na model? Chyba muszę sam spróbować. Bo nie uwierzę, że pędzel sięga tam, gdzie oko. pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 12 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2011 Grzesiu! Jak już wspominałem wcześniej, ja również tego kiedyś sobie nie wyobrażałem ( malowania całości po złożeniu). Dalszy postęp. Podkreślone lekko wystające detale metodą suchego pędzla, następnie model zwerniksowany satyną. Teraz czeka go "biedronka". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 21 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2011 No dobra. Ostatni wątek. Model został już "zbiedronkowany", zwerniksowany. Zrobiłem mu lekkie ubłocenie za pomocą żywicy akrylowej, wymieszanej z gipsem i suchymi pigmentami. Po tym jak ta mieszanka wyschła nakładałem trochę pigmentów wymieszanych z wodą za pomocą areografu, a to następnie pokryłem fiksatywną do suchych pasteli, które równie dobrze może być stosowana do pigmentów. Tym samym model uważam za zakończony! Jutro wrzucę zdjęcia do galerii. Dziękuję wszystkim za oglądanie warsztatu, wszelkie rady. Pozdrawiam i zapraszam do galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 22 Kwietnia 2011 Share Napisano 22 Kwietnia 2011 Zrobiłem mu lekkie ubłocenie... ... Fakt, zakryłeś nieco niezbyt udane gąsienice, ale to akurat mi się nie podoba. Reszta - i owszem. pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 22 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2011 Możesz mi wierzyć lub nie, ale nie było moim zamiarem zasłanianie gąsienic. Uważam, że nawet przesadziłem z błotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 22 Kwietnia 2011 Share Napisano 22 Kwietnia 2011 No właśnie ja też tak uważam - błoto w tej postaci nie było modelowi potrzebne. pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi